Tanjug/AP
Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da su tokom njegove dvodnevne posete Britaniji glavne teme razgovora bile dugoročni kapaciteti Ukrajine, strategija pomorske bezbednosti i odbrambena saradnja u cilju dostizanja pravednog mira.

– Za Ukrajinu i Ukrajince je veoma važno i simbolično imati tako snažnog i postojanog partnera kao što je Ujedinjeno Kraljevstvo. Naša saradnja pruža više rešenja za borbu protiv tiranije, a britansko vođstvo inspiriše druge zemlje. Ne smemo da izgubimo odlučnost u budućnosti – napisao je Zelenski na Telegram kanalu, a prenosi Ukrinform.

On je zahvalio Britaniji i premijeru Kiru Starmeru na podršci Ukrajini i Ukrajincima.

Predsednik Ukrajine boravio je 18 i 19. jula u Velikoj Britaniji. U četvrtak je učestvovao na samitu Evropske političke zajednice, a imao je i audijenciju kod britanskog kralja Čarlsa III. Zelenski je takođe razgovarao sa britanskim premijerom Kirom Starmerom i bio prvi strani gost koji je prisustvovao sastanku britanske vlade u ovom veku.

3 COMMENTS

  1. Zahvaljujući baš njima ostali ste bez milion života i sedam miliona pobeglih iz zemlje.Prijatelji za poželeti.

  2. Zahvaljujuci Rusiji, zemlja je razorena, imas izbeglice , smrt i ocajane. Neka ruskim zlotvorima daleko kuca od nase kuce. Ruski diktator i njegova diktatura su jako uspesne. Pogotovo po Zapad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here