Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je, nakon što je saslušao izveštaje obaveštajnih službi i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Oleksandra Sirskog, da će Ukrajina videti koje korake planira Rusija i odgovoriće u skladu sa tim.

– U obaveštajnim izveštajima GUR-a i Spoljne obaveštajne službe dobio sam detaljne informacije o mogućnostima koje su dostupne Ukrajini, kao i o pretnjama. Vidimo koji su koraci planirani u Moskvi, postupićemo u skladu sa tim – onoliko koliko je potrebno zarad Ukrajine – naveo je Zelenski u video obraćanju, prenosi Ukrinform.

On je istakao da je apsolutni prioritet Ukrajine pravedan mir, a na svaki projektil, dron “i na sve korake neprijatelja, na svaki pokušaj da ovaj rat bude duži i brutalniji, svet će neminovno odgovoriti”.

– I želim sada da poručim svima u svetu koji i dalje žele da nekako pomognu (ruskom predsedniku Vladimiru) Putinu, učinićemo sve ne samo da zaštitimo našu državu i narod, već i da konsolidujemo svet zarad snažnih odgovora na podstrekavanje rata ili bilo kakvog pokušaja da se rat nastavi – rekao je Zelenski.

On je dodao da je saslušao i izveštaj vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine i zahvalio vojnicima koji drže front na Pokrovskom, Kurahovskom i drugim pravcima i štite ukrajinske položaje.

– Glavna stvar je odlučnost. Odlučnost Ukrajinaca je više nego dovoljna. Odlučnost partnera treba da postane mnogo dalekosežnija – zaključio je Zelenski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here