Tanjug/AP
Vladimir Zelenski

U ruskom napadu sa dve balističke rakete na Poltavu u Ukrajini poginula je 41 osoba, a više od 180 je povređeno, objavio je na Fejsbuku ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

“Primljeni su preliminarni izveštaji o ruskom napadu na grad Poltavu izvršenom sa dve balističke rakete. Pogođene su obrazovne ustanove i obližnje bolnice. Jedna od zgrada Instituta za veze je delimično uništena. Ispod ruševina je spašeno više od 180 ljudi, ali nažalost 41 osoba je poginula. Moje saučešće svim rođacima i prijateljima”, napisao je na FB ukrajinski predsednik, prenosi agencija Ukrinform.

Zelenski je saopštio da je naredio potpunu i brzu istragu svih okolnosti onoga što se dogodilo.

– U akciju spasavanja uključene su sve neophodne službe. Zahvalan sam svima koji od prvih minuta nakon pogotka pomažu ljudima koji spasavaju živote – dodao je Zelenski.

Kako se navodi u saopštenju ukrajinskog ministarstva odbrane “neprijatelj je upotrebio dve balističke rakete.

“Vremenski interval između alarma i dolaska smrtonosnih projektila je bio tako kratak da su ljudi odmah krenuli da se evakuišu u sklonište”, navodi se u saopštenju ukrajinskog ministarstva odbrane koje je pozvalo na smirenost i praćenje samo zvaničnih izvora informacija.

Prema podacima ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva ruske snage su 3. septembra pogodile Ukrajinu sa tri balističke rakete Iskander-M/KN-23 lansirane sa Krima, navodi Ukrinform.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here