EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski apelovao je danas na američke Jevreje da mu pruže podršku, upoređujući rusku vojsku koja razara njegovu zemlju sa vojskom nacističke Nemačke koja je marširala Evropom, preneo je Rojters.

– Ovo je čisto nacističko ponašanje. Ne mogu to čak ni da kvalifikujem na drugačiji način – poručio je Zelenski Konferenciji predsednika američkih jevrejskih organizacija, nastavljajući da vrši pritisak kako bi dobio još borbenih aviona sa Zapada i kako bi bila proglašena zona zabrane letova što je NATO do sada odbijao, navodi britanska novinska agencija.

Zelenski je rekao da se Ukrajinci bore protiv ruskih snaga čak i bez oružja.

– Oni se bacaju pod tenkove – samo da biste razumeli šta se ovde dešava – rekao je ukrajinski lider, koji je inače Jevrejin, u pozivu preko Zuma.

– Rusi ne puštaju ljude da napuste gradove koje su napali, ne dozvoljavaju unos hrane i vode i isključuju internet, televiziju i struju – rekao je on.

– Opstanak ukrajinske nacije – biće isto što i antisemitizam… Svi ovi milioni ljudi će biti istrebljeni – rekao je Zelenski.

1 COMMENT

  1. Papane, nemas pojma koje skrivene karte velemajsto drzi. Nece ti pomoci svi tvoji Jevreji! Ameriku ste opustosili, sad bi hteli Rusiju. Nemci su porobljeni od tvojih i ne usudjuju se, dozvoljavaju da vi vodite njihovu politiku i odlucujete u Bundestagu. Ali cekaj, poceli su se buditi. Austrijanac je gresio, ali potomci su ucili na njegovim greskama. Davno je rekao jedan poznati Jevrej, da je moguce da se ponovi sto je jednom bilo moguce. Pocinjem da razumem Papiesza Poljaka – nekadasnjeg hemijskog tehnicara, za njegovo pomaganje u drugom svetskom ratu. Samo nikako da razumem danasnje Poljake. Bice da vise mrze Ruse nego vas. Da su pametni, drzali bi se Rusa. Ali to je tesko, jer tamo vlada Vatikan i mnogi su zaludjeni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here