Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski upozorio je ruske trupe da će njegove snage “do groba” progoniti svakog vojnika koji počini ratne zločine na teritoriji Ukrajine.

U obraćanju ukrajinskom narodu iz Kijeva, Zelenski je uputio poruku moskovskim trupama, upozoravajući ih da će se suočiti sa “sudnjim danom” zbog “namernih ubistava” tokom invazije na njegovu zemlju, prenosi BBC.

– Koliko je ovakvih porodica stradalo u Ukrajini? To nećemo oprostiti. Nećemo zaboraviti. Kaznićemo sve koji su počinili zverstva u ovom ratu. Na našoj zemlji – poručio je Zelenski.

– Za vas neće biti mirnog mesta na ovoj zemlji osim groba – poručio je on, dodajući i da mu se čini “da ruskim vojnicima nije dovoljno sve što su uradili do sad i da žele da ubijaju još više”.

Zelenski je, takođe, pozvao zapadne lidere da preduzmu čvršće mere protiv Moskve, poručujući im da je “smelost agresora jasan signal Zapadu da sankcije Rusiji nisu dovoljne”.

3 COMMENTS

  1. Nema Oluje, jer su se Ameri ukenjali, pa sad kuka! Najviše volim ovakve junake, kojima treba ženina pomoć, da bi obukli paradno maskirno odelo!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here