Screenshot/YouTube
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ocenio je da ruske snage ne napadaju ostale evropske zemlje samo zato što ih sputavaju Ukrajinci i Ukrajinke sa oružjem u rukama i pod plavo-žutom zastavom.

– Svako ko deluje na frontu, svako ko štiti državu od ruskih diverzanata i terora, svako ko obavlja borbene zadatke, zaslužuje zahvalnost i poštovanje. Ruske ubice i mučitelji ne napreduju dalje kroz Evropu samo zato što ih sputavaju Ukrajinci i Ukrajinke sa oružjem u rukama i pod plavo-žutom zastavom – rekao je on u večernjem video-obraćanju.

Zelenski je dodao da je u Ukrajini bilo mnogo zidova kuća i crkava koji su sada spaljeni i srušeni od ruskih granata, što kako je naveo, veoma rečito govori o tome ko tačno treba da stane kako bi se zaustavio rat.

Zelenski se u svom obraćanju nije direktno osvrnuo na papu Franju ili njegove izjave, ali je rekao da papine ideje nemaju nikakve veze sa naporima verskih ličnosti u Ukrajini da pomognu zemlji, preneo je ranije Rojters.

Podsetimo, poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja izjavio je da bi Ukrajina trebalo da smogne hrabrosti, podigne “belu zastavu” i pregovara o prekidu rata s Rusijom.

Izjava je podigla buru, pa je Vatikan kasnije objasnio da papa Franja ne poziva Ukrajinu da se preda, već na prekid vatre i hrabrost u pregovorima, kao i da “pregovori nikad nisu predaja”.

4 COMMENTS

  1. Ovaj Zelenski je totalno prolupao. Dali razmišlja ta budala kad lupi neku glupost. Nisam ni čuo ni video tako glupog političara. Da je Rusija htela Ukrajina bi danas bila prah i pepeo, Evropa Rusiji ne treba, ima Rusija mnogo više nego ceo zapad, ali za bolesne osobe to nije važno. Lupeta ti gluposti je dokaz koliko taj Zelenski ne kontroliše sebe. Marioneta bez granica

  2. Овај зеленски
    Користи неке лекове па и није у реалном свету ,рекао бих.
    Знамо ко је по целом свету води ратове .
    То сигурно није Русија.

    СЛАВА РУСИЈИ🇷🇺☦️🇷🇺

  3. Време је да комичар заборави политику и врати се свом позиву!
    Цео свет је почео да му се смеје :))))))))))))))

  4. Tu nema ama bas nikakve logike. Zasto bi Rusija napala Evropu sa kojom moze maksimalno da trguje? Kako Zelenski ne izmisli bilo sta pametnije? Ovo je jasno i deci u obdanistu. Zasto Ukrajinci trpe njega, zasto ginu uzalud? Mogli su da budu umiljato jagnje. Da koriste i istok i zapad.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here