EPA/Rafal Guz
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas da rat sa Rusijom mora da se završi pod ukrajinskim uslovima i da veruje da je moguće primeniti ukrajinsku formulu mira.

Zelenski je u video obraćanju naglasio da Ukrajina mora da dobije dozvolu od svojih partnera da rasporedi oružje dugog dometa za gađanje ciljeva u Rusiji, prenela je Ukrajinska pravda.

– Ukrajina treba da bude u stanju da napadne gde god da je okupator, odakle god Rusija napada Ukrajinu, odakle god da lansira rakete, bespilotne letelice Šahed i bombe – rekao je Zelenski.

On je istakao da je ta odluka potrebna Ukrajini da bi mogla da upotrebi svo oružje koje može biti efikasno.

– Moramo zaštititi živote naših ljudi i okončati rat pod ukrajinskim uslovima – naglasio je on.

Zelenski je, takođe, zahvalio partnerima Ukrajine koji nastavljaju da vrše pritisak sankcijama na Rusiju i zemlje koje joj pomažu u njenim ratnim naporima.

– Ključni principi naše formule mira apsolutno se mogu primeniti, jer globalna većina vrši pritisak na Rusiju, ne podržava njenu vojnu aktivnost i zaista želi da povrati stabilnost u međunarodnim odnosima – istakao je predsednik Ukrajine.

9 COMMENTS

  1. Uslov Zelenskog za okoncanje rata u njegovoj zemlji jest pobjeda nad Rusijom.Samo ludjak
    moze u to da vjeruje? Takav ludjak vodi Ukrajinu pravo u pobjedu…Rusije!

  2. Kad ciganka poželi medeni kolača ona krene u selo I po selu gata!!
    Kad Zelenski poželi bojevi granata on u evropu I ameriku I po njma kuka

  3. Koji si ti bednik radi interesa Masona i Amerike inistio si svoju Uemnjua stotine hiljada mladih poslao u smrt. To sto zelis vise nikada neces dobiti. Dobices samo vesala od sopstvenog Naroda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here