Tanjug

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da je dobio “veoma direktne informacije” od republikanskog predsedničkog kandidata SAD Donalda Trampa da će, ukoliko pobedi na izborima u novembru, podržati Ukrajinu u ratu protiv Rusije.

– Ne znam šta će biti posle izbora i ko će biti predsednik… Ali dobio sam od Donalda Trampa veoma direktne informacije da će biti na našoj strani, da će podržati Ukrajinu –  rekao je Zelenski za Foks Njuz nakon tog sastanka, prenosi Rojters.

Zelenski, koji je bio u Njujorku na Generalnoj skupštinu UN, predstavio je juče Trampu svoj ratni “plan pobede” tokom sastanka iza zatvorenih vrata, nakon što je Tramp rekao da će raditi i sa Ukrajinom i sa Rusijom na okončanju sukoba.

Predsednik Ukrajine, koji se takođe sastao i sa potpredsednicom SAD i demokratskom predsedničkom kandidatkinjom Kamalom Haris i predsednikom Džozefom Bajdenom, rekao je da traži ujedinjenu podršku SAD u nastavku rata sa Rusijom i da ne podržava nijednu stranu na predstojećim izborima.

– Ne želim da budem uključen u izborni proces… Ne želim da izgubim jedan ili drugi deo Amerikanaca – rekao je Zelenski.

Tramp je u petak izjavio da mu je drago što se sastao sa Zelenskim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here