Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas da je trenutno najvažnije povećati kapacitete da zaštiti ukrajinski vazdušni prostor.

– Mi činimo sve u ovom cilju. Ako se može postići tako značajan rezultat u odbrani od Šaheda, onda je to očigledan dokaz da možemo biti jači i u odbrani od raketa i u odbrani od ruskih vojnih aviona – naglasio je Zelenski u večerašnjem video obraćanju, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, sve zavisi od naoružanja u rukama ukrajinskih vojnika, zbog čega su neophodni pouzdani sistemi PVO i dovoljan domet naoružanja.

– Ruski teror mora da izgubi svaki put kada okupator pokuša da poremeti život u Ukrajini. To nije samo naša bezbednost. Ovo je bezbednost svih bliskih Rusiji. Nastavićemo da radimo sa našim partnerima i snabdevamo Ukrajinu onim što je neophodno za našu odbranu, da proizvodimo zajednički neophodno oružje. To je zajednička zaštita svih u Evropi, svih u svetu koji cene život – naglasio je on.

Zelenski je rekao i da ukrajinska strana priprema nove bezbednosne sporazume na multilateralnom nivou sa partnerskim zemljama.

1 COMMENT

  1. Koja budala, nije svestan da gubi rat. Američki eksperiment nije uspio. Vratio im se kao bumerang. Da bi umanjili štetu gurnuli EU u prve borbene redove
    Najveći gubitnici rata, uz Ukrajinu su Nemačka i Francuska. Vreme koje nam predstoji pokazati će da su obe zemlje na kolenima. Teško da će ikada više da se oporave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here