Kosovo Online

Nedostatak zdravstvenog i životnog osiguranja, kašnjenje plata i loši uslovi rada su neki od problema sa kojima se i dalje suočava Kosovska policija, kazao je za RTK predsednik Sindikata kosovske policije Imer Zećiri, dodajući da je u prvih šest meseci ove godine, zbog loših uslova rada, oko 40 pripadnika policije napustilo službu.

– Kosovska policija je osnovana je pre 24 godine i nemamo zdravstveno i životno osiguranje, dok je po specifičnostima rada među najugroženijim delatnostima. Imamo 22 policijska službenika koji su izgubili život tokom obavljanja dužnosti, preko 4.000 slučajeva povreda na dužnosti, a neki od njih su ostali sa trajnim invaliditetom – rekao je Zećiri za RTK.

Zećiri je takođe pomenuo promene koje je Kosovska policija doživela zbog novog Zakona o platama.

– Novim Zakonom o platama pogođeni su i penzioneri. Do sada je jedina nagrada onima koji odlaze u penziju bila tri jubilarne plate, sada su i one ukinute – rekao je Zećiri.

Zećiri je poručio da je samo u prvih šest meseci ove godine oko 40 policajaca dobrovoljno napustilo službu.

– Zbog nedostojanstvenih uslova rada. Prošle godine ih je bilo 100. Ako se ovako nastavi biće novih odlazaka – naveo je Zećiri.

Zećiri je dodao da je poslednjih meseci, u pogledu logističkih sredstava i uniformi, kompletirana samo policija koja deluje na severu Kosova.

Inače, Sindikat kosovske policije je pre nekoliko dana podneo Skupštini Kosova peticiju koju je potpisalo preko 62 odsto članova, zbog nezadovoljstva Zakonom o platama.

2 COMMENTS

  1. Pa “kosovska policija” i služi da proteruje Srbe ! Neće valjda da hapsi dilere i kriminalce koji su seli u fotelje privremenih institucija ?

  2. Прво паре траже албанци
    а назови држава не може сама да плати свој парламент.
    Боже☦️помози
    Идуће године безвизни режим за ЕУ награда је стигла
    Одеше албанци у обећану ЕУ .
    👍🏻

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here