Zbog bede pretio samoubistvom

0

Čovek srednjih godina, koji je juče ujutro ušao u sedište Srpske napredne stranke na Novom Beogradu uz pretnju da će se ubiti, razoružan je posle jednoipočasovne drame. Prema navodima svedoka, on je ušao u prostorije stranke negde oko 9.50 tražeći da mu se pomogne zbog ekonomskih problema koje ima, između ostalog i zbog nemogućnosti da ćerku upiše na fakultet u okviru budžetskog finansiranja. Portir mu je rekao da je nedelja i da u stranci nema nikog ko bi s njim mogao da razgovara, nakon čega je on zamolio za parče papira kako bi ostavio svoje podatke. Čim je dobio papir, umesto olovke on je izvadio pištolj i prislonio ga sebi na vrat.
– Tražio je da hitno razgovara sa premijerom Vučićem ili ministrom Stefanovićem, a ako mu priđu uniformisana lica – da će se ubiti – kaže izvor "Vesti" u policiji.
Ministar policije Nebojša Stefanović došao je u sedište stranke nešto pre 11 sati. U prisustvu ministra, direktora policije Milorada Veljovića i šefa beogradske policije Veselina Milića čovek je razoružan, nakon čega su došla kola hitne pomoći koja su ga odvela u psihijatrijsku bolnicu "Lazu Lazarević".
Ulaz u sedište SNS-a blokrali su pripadnici interventne jedinice beogradske policije, ali su građani koji dolaze na pijačni dan u Stari Merkator mogli nesmetano da prolaze.
Prema nezvaničnim informacijama do kojih su došle "Vesti", radi se čoveku starom 57 godina koji je bio vozač kombija u čuvenoj pljački u Ustaničkoj, kada su marta 2011. lopovi odneli 800.000 evra. On nije bio među optuženima za saučesništvo u pljački izvedenoj spektakularno kao u holivudskim filmovima, zbog čega su novinari ovo razbojništvo nazvali "pljačkom veka".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here