Završeni radovi na “Gazeli”

0

Saobraćaj skoro normalizovan: Gazela

Mostom i dalje neće moći da saobraćaju kamioni nosivosti više od 3,5 tone, koji će i narednih 20 dana, dok se sanirani delovi ne ispitaju, iz pravca Niša obilaznicom dolazati do autoputa Beograd-Zagreb, dok je iz pravca Novog Beograda ka Nišu saobraćaj dozvoljen i za kamione.

 

Preduzeće "Mostogradnja", kome je poverena sanacija mosta, radove je završila pre roka, koji ističe u ponedeljak ujutro u 5.00 časova.

 

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je ranije da će gradska vlast tražiti od republičkih organa određivanje roka za saglasnost Evropske banke za obnovu i razvoj radi odobravanja kredita za obnovu "Gazele" i najavio da će, ukoliko rok ne bude ograničen do 15. marta, sredstva tražiti na "drugom mestu".

 

Izmene u saobraćaju na raskrsnicama ulica Pop Lukine i Brankove kao i Brankove i Carice Milice, koje su uvedene, u toku rekonstrukcije "Gazele" i posle sanacije ostaju na snazi.

 

Sekretarijat za saobraćaj saopštio je da će izmene ostati na snazi kako bi se ubrzalo kretanja vozila Dečanskom ulicom, Terazijskim tunelom, Brankovom ulicom, kao i na Brankovom mostu.

 

Izmene podrazumevaju zabranu levog skretanja sa Brankovog mosta u Pop Lukinu ulicu, kao i desnog skretanje svim vozilima iz ulice Carice Milice u Brankovu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here