Zavirila u Titove odaje

0

Tokom višedecenijske estradne karijere Jasna Kočijašević snimila je brojne radijske snimke, osvojila mnoge festivalske nagrade, uveseljavala naše zemljake širom sveta. Tokom ’60-ih i ’70- ih godina bili su popularni zajednički koncerti tada najpopularnijih pevača koji su često na turnejama provodili i po mesec ili dva. Na jednoj takvoj turneji nastala je ova fotografija.
– Nisam sigurna za godinu, ali mislim da je to bilo 1969. godine. Imali smo turneju koja je trajala tri nedelje, pevali smo u brojnim mestima duž Jadranske obale i gotovo svako veče imali smo koncert u drugom mestu. Putovali smo čuvenim Titovim brodom Galeb, što je tada bila velika privilegija o kojom su mnogi mogli samo da sanjaju. U većim lukama brod bi bio usidren, a kad smo imali nastup u manjim mestima, po nas bi na pučinu dolazili čamcima i prevozili bi nas do odredišta gde smo imali koncerte – priča Jasna koja se sprijateljila sa mladim momcima koji su služili vojni rok na brodu Galeb. Ne samo što su joj dozvolili da se slika za kormilom, već su joj dozvolili da uđe tamo gde je bilo strogo zabranjeno.
– Jednom prilikom pustili su me da zavirim u odaje u koje se nije smelo i koje su uvek bile zaključane. Bile su to Titove kabine. Mojoj sreći nije bilo kraja, zagledala sam svaki detalj, bila sam opčinjena onim što vidim. Eto, sada kršim obećanje koje sam im tada dala – da nikada nikom o tome neću prozboriti ni reč. Dugo sam ćutala, ali sada mogu o tome da pričam.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here