Zatvor pa deportacija!

0

Okružni sud u Dietikonu osudio je kosovskog Albanca (27) za višestruko silovanje, pokušaj prinude, kršenje javnog i privatnog prava i seksualno uznemiravanje na 36 meseci kazne. Od toga je 12 meseci zatvorska kazna, koju je ovaj Kosovar iz Limatala već odležao pošto je iza rešetaka proveo 367 dana, dok je 24 meseca uslovno, sa probnim periodom od tri godine.
Osim toga, ovaj magacinski radnik je obavezan da plati i 2.000 franaka novčane kazne i isplati 10.000 franaka 19-godišnjoj žrtvi za pretrpljeni bol. Ovom odlukom je sud uglavnom izašao u susret zahtevima optužnice. Albanac i njegov rođak su 15. marta prošle godine, kako su i “Vesti” već izveštavale, potražili Švajcarkinju u njenom mestu i silom je odvukli u kola. Tada su se sa žrtvom odvezli do Šlirena, gde su otišli u jedan bar. U ranim jutarnjim satima, kada se devojka ponadala da će je dvojica muškaraca vratiti kući, oni su otišli u šumu u Vajiningenu, gde su je obojica silovali. Optuženi je pri tom snimao seksualni čin mobilnim telefonom. Za sud je bilo relevantno i to da je glavnooptuženi nedelju dana pre toga odvezao devojku u istu šumu i seksualno je napastvovao, da bi je tek nakon njene vriske i plača pustio da ide.
Slučaj je otkriven kada je Kosovar počeo da preti žrtvi da će snimljeni film pustiti njenom momku, ali i poslodavcu kod kojeg je radila, nakon čega je devojka prijavila silovatelje.
Na suđenju prošle nedelje 27-godišnjak je negirao svoju krivicu i uveravao da je devojka bila saglasna da imaju seks. Njegov advokat je takođe tražio oslobađajuću presudu, tvrdeći da se radi o neverstvu devojke, koja je kasnije zbog straha od momka neopravdano optužila njegovog klijenta.
Sud je ipak poverovao žrtvi, između ostalog i zbog video-snimka, na kojem se vidi da je devojka vikala da je puste i da prestanu.
U odmeravanju kazne sud je ipak odstupio od zahteva državnog tužilaštva od četiri i po godine, pošto optuženi nije koristio nepotrebne brutalnosti ili pretnje.
On je zloupotrebio poverenje naivne mlade devojke. Sudije su, međutim, ocenile perfidnim pokušaj ucene filmom.
Optuženi će verovatno biti pušten narednih dana. Međutim, po pravosnažnosti presude, on će morati da računa na deportaciju iz Švajcarske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here