Zatvaranje paklenog kruga

0

 

PRORUSKI AKTIVISTI NA PROTESTU: Pale lutku sa likom zločinca Stepana Bandere

 


Istorija preti reprizom. U njegovoj "Neispričanoj istoriji" američki reditelj Oliver Stoun dokumentuje da je već na kraju Drugog svetskog rata ponavljanje istorije bilo na delu kad je tadašnji predsednik SAD Ruzvelt lično odobrio osnivanje pronacističke gerilske vojske u Ukrajini. Podrivanje Rusije nije, dakle, priča sa kijevskog Majdana od marta ove godine.
Antiruska gerila u Ukrajini dobila je kodirano ime – Nahtigal (slavuj). Formirali su je nacisti još 1941, a jezgro su joj sačinjavli fašistički, ukrajinski ekstremni nacionalisti. Prvi zadatak Nahtigala bio je izazivanje haosa u područjima Ukrajine, koje nemački okupatori nisu kontrolisali, a prve žrtve Nahtigala bili su ukrajinski Jevreji, Rusi i Poljaci, protivnici uspostavljanja ukrajinske države, nezavisne od Sovjetskog Saveza.

Ubijali za Hitlera

Američki istoričar i bivši podsekretar u Ministarstvu odbrane (zadužen za ratno vazduhoplovstvo) Tausend Hups proučavao je zajedno sa istoričarem i profesorom na Rajs Univeriztetu Daglasom Braunijem ovu ranu fazu šurovanja Amerike s nacizmom: "Grupa u Ukrajini, koja je posebno zainteresovala CIA, bila je Organizacija ukrajinskih nacionalista (OUN) – pokret političko-vojnog podzemlja." OUN se, navodi, već duže vreme borio za nezavisnost Ukrajine protiv Poljske, dvadesetih godina prošlog veka (Poljska je tada kontrolisala Ukrajinu); a zatim 1939. protiv Sovjeta. Tausend opisuje OUN kao "žestoko antirusku, totalitarnu, fašističku i antijevrejsku gerilu".

Viktorija Njuland i Džon Keri
 

Nacisti su, dokumentuje dalje, "ubacili veliki novac u OUN posle nemačke invazije na Rusiju (1941), a Adolf Hitler im je obećao nezavisnu Ukrajinu. Zauzvrat, Nahtigal će u okupiranoj Ukrajini da obavlja za Nemce upravljanje zemljom – da vrši obaveštajne poslove za Gestapo i likvidira vođe ukrajinskog otpora okupaciji. Kad je Crvena armija oslobodila Ukrajinu pri kraju Drugog svetskog rata, većina pripadnika OUN povukla se u karpatske šume da otuda nastavi gerilske borbe protiv Sovjeta.
U dokumentu koji predočava Tausend stoji i ovo: "Upravo su ovi ostaci Nahtigala bili predmet fascinacije od strane CIA koja je odmah počela da tajno i an blok regrutuje."

CIA dovodila naciste

Da bi pripadnike Nahtigala prebacivala u SAD na obuku, indoktrinaciju i podrivanje Rusije već na samom završetku rata, CIA je morala da izvede komplikovanu ekvilibristiku u zakonu o imigraciji. Nova regulativa je dozvoljavala ulazak u Ameriku "na stotine Nahtigalovih nacista godišnje", pod uslovom da – nota bene – direktor CIA, javni tužilac SAD i komesar za imigarciju, personalno potvrde kako je ulazak ovakvih profila – u ovom slučaju osvedočenih nacista okrvavljenih ruku – "vitalan američki nacionalni interes".
Lider Nahtigala bio je Stepan Bandera, a vođe ovog nacističkog pokreta na trgu Majdan u Kijevu, deklarisani sledbenici Bandere.
Krug se zaista zatvorio: pre 70 godina Amerikanci su podržavali fašiste Nahtigala, danas u Kijevu podržavaju njihove ponosne sledbenike. I Hitler je formirao Nahtigal da promeni vlast u Kijevu.

Nulandova pravi vladu

Na onom čuvenom audio snimku koji je obišao svet jasno se čuje Viktorija Nuland iz Stejt departmenta kako sastavlja današnju profašističku vladu u Kijevu. Nije još samo ustanovljeno da li je ona direktni potomak nacista koje je CIA tajno prebacivala na obuku u SAD, ali valja reći da je dotična gospođa – supruga Roberta Kejgana, autora vašingtonskog neonacističkog projekta Novo američko stoleće.
On je član američkog Saveta za spoljne odnose, opskurne kabale iz koje se idejno hrani današnji američki hegemonizam i – direktno – Stejt department njegove supruge Viktorije. Uz to, Kejgan je žestoki američki neokonzervativac, bivši savetnik Hilari Klinton i idejni otac američke invazije na Irak.
Biće još gužve u Ukrajini; savremeni nacisti nisu izgleda ništa naučili iz poraza prethodnih osvajača koji su kao i oni – kroz istoriju – kretali na Rusiju. Kao da nije bilo ni Borodina, ni Staljnigrada, ni ruske zastave na Rajhstagu.

 

Na dva koloseka

Dok je jedno krilo CIA (posle rata) lovilo naciste u Nemačkoj i po svetu, da ih izvede pred krivični sud u Nirnbergu, drugo krilo CIA ih je regrutovalo za saveznike u projektovanom sukobu sa Sovjetskim Savezom.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here