Tanjug/AP
Novak Đoković

“Kako se osećaš”, glasilo je uvodno pitanje moderatora na konferenciji za medije Novaka Đokovića pred Vimbldon.

– Dobro sam, dobro – rekao je Novak i nije sačekao pitanje, već je uz osmeh rekao:

– Odmah ću da pređem na koleno, da nam uštedim vreme za postavljanje pitanja.

I prešao je:

– Posle onog što se dogodilo u četvrtoj rundi Rolan Garosa, doneo sam brzu odluku da se operišem, bio sam pod velikim znakom pitanja za Vimbldon. Vodio sam duge razgovore sa sportistima koji su bili u sličnim situacijama, kao npr. Tejlor Fric pre tri godine – i on se povredio na Rolan Garosu, a 21 dan kasnije je igrao na Vimbldonu. Vavrinka, Lindzi Von, svi su oni podelili svoja iskustva – priča Novak i dodaje:

– To mi je dalo veru i optimizam da rehabilitaciju radim na pravi način i da imam dobre šanse da igram Vimbldon ako koleno bude reagovalo kako treba, što je uvek nepredvidivo. Došao sam ovde u nedelju. Sedam dana treninga, dobrih sedam dana, intenzivni treninzi poslednja tri-četiri dana: poeni, setovi sa Sinerom, Tijafoom, Medvedevom, Rusuvuorijem, Runeom. Mnogo situacija na terenu gde je koleno testirano do maksimuma – promene pravca itd. Dosad je odgovorilo kako treba, što je sjajan znak za moje učešće na Vimbldonu. Imam još nekoliko dana, igram u utorak. Dobro se osećam, a imaću i više informacija kada vidim kako će koleno reagovati na meč na tri dobijena seta. Zasad je sve pozitivno.

Jedan od novinara pitao je Novaka zašto mu je bilo toliko važno da se vrati za Vimbldon, uzevši u obzir da dolaze i Olimpijske igre, kao i da postoji izvesni rizik…

– To je veoma pošteno pitanje na koje i nemam i imam odgovor, da budem iskren. I moja supruga me je pitala isto, znate? To je normalno. Imam 37 godina, možda želim manje da rizikujem i da se spremim za Olimpijske igre. Iz te perspektive, nemam odgovor, ali imam nešto što se može opisati kao strah od propuštanja grend slem turnira dok još mogu da igram, dok sam još aktivan i na ovom nivou. Zapravo, ne bih to nazvao strahom od propuštanja, već pre neverovatnom željom da igram, da se nadmećem – naveo je Nole.

Đoković se u prvom kolu sastaje sa Čehom Vitom Koprivom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here