EPA
Hašim Tači

U tekstu Idriza Zećiraja podseća se da su se dvojica partijskih lidera, Isa Mustafa i Hašim Tači, svojevremeno dogovorili, bez bilo kakvog stranačkog odobrenja, da jedan bude premijer, a drugi predsednik.

“Isa i Hašim su tako odlučili jer su pre toga opljačkali partijske strukture, njihovo biračko telo i narod. Svemogući Hašim Tači bio je sve: premijer zvanično, ali i predsednik, ministar spoljnih poslova, direktor svih državnih institucija. Dakle, otmičar države, uključujući pravosudni sistem i sam Ustavni sud”, navodi ovaj portal.

Kongresmeni, senatori, svetske ličnosti, posebno Amerikanci, albanski lobisti, uspeli su da podnesu čudan zahtev za Nobelovu nagradu za Hašima Tačija!?! Jedna ličnost je čak pogrešno razumela Hašima, nazvavši ga “albanski Džordžom Vašingtonom”. A kada su Hašimu stavljene lisice, američka administracija se ogradila od te paušalne procene, rekavši da je bila ishitrena zbog dezinformacija, navedeno je u komentaru.

Kada je devedesetih Kosovu to bilo potrebno, pisani članak u prestižnim svetskim novinama koštao je hiljade dolara. Pomislite, koliko je onda hiljada dolara Tači dao da bi došao do kandidature za Nobelovu nagradu.

Odbrana Ramuša Haradinaja koštala 11 miliona evra

U početku se govorilo, kasnije se dokazalo da je lobiranje Hašima Tačija za podelu Kosova bilo prilično skupo za državni budžet. U to vreme se ova inicijativa smatrala se neverovatnom, ali, ispostavilo se da je tačna. Otkrivanju ove afere doprineo je i Ramuš Haradinaj, koga je Vljora Čitaku nazvala “ambasadorom Hašima Tačija”. I, to je saznao od albanskih lobista.

Fondaciju za pravnu pomoć i zaštitu Hašima Tačija osnovala je njegova porodica, iako to pitanje uopšte nije razmatrano u Skupštini.

Vlada Kosova izdvojila je 20 miliona evra za zaštitu četiri optužena od strane Specijalnog suda. Međutim, advokati se žale da je to malo.

Zašto bi Hašim Tači imao pet advokata?! Zašto bi oni morali da budu stranci, kada se zna da advokat služi za prikupljanje i istragu činjenica odbrane na Kosovu i Albaniji. Postoji osnovana sumnja da stranci lakše pronalaze kombinacije advokat-sudija, u kojima se dele milioni, pa shodno tome i kupuje nevinost krivca, piše Bota Sot.

Britanski advokat Ben Emerson rekao je da je odbrana Ramuša Haradinaja koštala 11 miliona evra. Siromašni građani Kosova plaćaju te milione.

Upravo zbog toga ljudi nikada nisu bili uvereni u nevinost optuženih u Hagu, zaključuje se u tekstu kosovskog portala.

1 COMMENT

  1. Porobljen, ponižen, osramoćen narod Kosova, koji vode njihovi dželati Hašim Tači, Veselji i mnogi drugi teroristi.Nisu se oni borili za svoj narod, već za svoje privilegije.Mnogo je dobrih Albanaca na Kosovu zbog njihovih zločina zavijeno u crno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here