pixabay.com

Sigurno i vi poznajete neku snažnu, nezavisnu ženu koja jednostavno nema sreće u ljubavi. Taman nađe nekog, on je ubrzo ostavi.

I dok svi ne prestaju da se čude i pitaju se da li možda ona ima neki problem koji golim okom nije uočljiv, poznati autor knjige “Prestani da lažeš sebe” daje odgovor na ovo pitanje.

Simon Gilhan inače često raspetljava zamršenu mrežu muško-ženskih odnosa, pa je to i učinio ovog puta rasvetljavajući fenomen zašto su mnoge dobre žene same.

Zapravo problem nije njen, već njegov. I ovde je definitivno tačan onaj čuveni izgovor – nije do tebe, do mene je. Samo što to u ovom slučaju nijedan muškarac neće reći.

– Muškarci ne beže od dobrih žena. Oni beže od delova sebe koje jednostavno ne žele ili ne mogu da poprave da bi je zasluživali. Zato kada muškarac kaže – ona je previše nezavisna, previše je muškobanjasta, ona ima problem sa stavom, to je notorna glupost, objašnjava on.

Zapravo, on u ovom trenutku oseća nešto sasvim drugom, što nije u stanju ni da izgovori.

– Ono što muškarac zaista oseća u ovom trenutku ali nikad neće reći, a to je da on nije dovoljno dobar za nju. I ne samo da nije dovoljno dobar, on odbija da radi na sebi jer ne želi da se suoči sa svojim nesigurnostima. Zato će za sve okriviti nju i na taj način neće morati da se suočava sa svojim demonima. I to je cela tužna istina – ispričao je Simon Gilhan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here