Tanjug/AP

Neverovatan meč odigrali su Albanija i Hrvatska na Evropskom prvenstvu u fudbalu, a posle 90 minuta velike borbe rezultat je bio 2:2.

I pored toga što je za preciznu računicu još uvek rano, činjenica je da je upravo ovaj rezultat onaj koji bi najviše mogao da odgovara Srbiji kad je reč o borbi za plasman u osminu finala.

Naime, Hrvatska je u dva meča na Euru proživela pravi košmar.

Prvo je poražena ubedljivo od Španije sa 3:0, a onda je protiv Albanije usledio novi težak šamar koji bi mogao da ih košta i eliminacije sa šampionata. Naime, Albanci su poveli, Hrvati preokrenuli, da bi se sve završilo remijem.

Kada se pogleda tabela u Grupi B, Španija i Italija imaju po tri boda i igraju međusobni duel koji će, najverovatnije, odrediti ko će biti prvi, a ko drugi u grupi. S druge strane, po jedan bod iz dva susreta sakupili su Hrvatska i Albanija.

Albanci imaju negativnu gol razliku od 3:4 i oni su treći u grupi, pošto se ni “vatreni” nisu proslavili kada je reč o golovima i imaju 2:5.

Šta ovo znači za Srbiju?

Ovo praktično znači da su rezultati iz ove grupe, skoro idealni za “orlove”. Naime, uz eventualni trijumf nad Slovenijom izabranici Dragana Stojkovića Piksija skoro bi obezbedili treće mesto, koje bi ih postavilo na sigurno mesto ispred trećeplasirane ekipe u Grupi B.

Shodno tome, Srbi bi morali da budu bolji samo od još jedne trećeplasirane selekcije kako bi otišli u nastavak takmičenja i u najboljih 16 ekipa.

Da podsetimo, u osminu finala plasiraće se prve dve reprezentacije iz svake grupe, i još četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

1 COMMENT

  1. Remi izmedju hrvatske i albanije je za Srbiju idealan zato sto ce sve tri da ispadnu pa mogu istim avionom da se vrate kuci,mozda bi bilo jeftinije ako je avion pun.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here