Zaseda pred kućnim pragom

0

U klasičnoj sačekuši, iz zasede pred samim kućnim pragom u ulici Goce Delčeva u podgoričkom naselju Masline, juče, četrdesetak minuta iza ponoći, teško je ranjen Predrag Mitrović, direktor Uprave za dijasporu u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore, doskorašnji direktor Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma.
Kako saznajemo, na njega je pucala maskirana muška osoba i pogodila ga u nogu, a zatim pobegla u nepoznatom pravcu i policija za njom intenzivno traga. Mitrović je odmah prevezen u podgorički Klinički centar, a lekari su juče saopštili da njegova rana ipak nije opasna po život.
Policija i istražni organi za sada ne saopštavaju nikakve pojedinosti, ni koliko je metaka i iz kojeg oružja ispaljeno, da se i ne govori o eventualnim motivima atentata. Reč je, koliko se zna, o jednom veoma ozbiljnom, porodičnom čoveku čije ime do sada nije dovođeno u vezu ni sa kakvim sumnjivim poslovima i aferama.
Kao takav, bio je, po svemu sudeći, izložen stalnim pritiscima na poslu kojim se bavio, pokušajima mafije da ga uvuče u svoje mreže i prljave poslove i to je, izgleda, i bio razlog da se skloni sa te vetrometine i potraži drugi, mirniji posao, a istraga treba da pokaže da li je i kome, svojim činjenjem ili nečinjenjem, nešto ipak ostao "dužan", dotle da je pokušao da ga likvidira.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here