Tanjug/AP

Rusija nema dovoljno municije domaće proizvodnje koja joj je neophodna u ratu u Ukrajini, rekli su danas zapadni zvaničnici, govoreći uz uslov da ostanu anonimni.

Ruska vojna industrija se takođe bori sa uticajem sankcija, rekli su zvaničnici, dodajući da “nemogućnost Rusije da pristupi zapadnim komponentama podriva mogućnost Moskve da napravi nove sisteme i popravi stare”, navodi Rojters.

– Proizvodnja ruske municije ne ispunjava potrebe rata u Ukrajini. Sankcije pogađaju rusku vojnu industriju vrlo jako, izazivajući joj ozbiljna kašnjenja i velike troškove – rekli su zvaničnici sa Zapada.

Ocena situacije zapadnih zvaničnika dolazi u vreme kada rat u Ukrajini ulazi u treću godinu a Rusija beleži uspeh na bojnom polju nakon osvajanja Avdejevke, kao i usled upozorenja da Ukrajina ostaje bez municije, piše britanska novinska agencija.

4 COMMENTS

  1. To je glupost i zapadna propaganda. Služi im da pokriju napredovanje SVO. Rusija može samo sa zalihama ratovati nekoliko godina. Neka zapad ne brine o tvome. U ovoj specijalnoj operaciji nije korišćeno više od 10% municije iz zaliha. Što se tiče novih sistema koji nisu korišćeni, ostala je tajna za zapad. U ovom ratu NATO koristi samo ukrajinsko meso a sve ostalo je zapadno od logistike, komande,proizvodnje naprednih tehnologija, , bioloških otrova, uvođenja sankcija i krađe ruske imovine. Ali su se preračunali. Evropa je postala kolonija Amerike sa uništenom privredom. Tek će im doći sve to glave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here