EPA/Mika Schmidt

Zapadni Balkan će pasti u zaborav ako Ukrajina izgubi rat protiv Rusije, posebno u kontekstu procesa pristupanja balkanskih zemalja Evropskoj uniji upozorava britanski “Ekonomist”.

“Pobeda Rusije bi imala slab efekat na Zapad, posebno na Evropu: promenio bi se oblik EU, obećanje Ukrajini podrazumevalo je sveobuhvatnu pobedu. Zapadni Balkan, čiji je pokušaj pridruživanja oživeo rat, takođe bi ostao u zaboravu”, piše „Ekonomist“ u analizi „Šta se dešava ako Ukrajina izgubi?“.

EU je na samitu u Solunu u Grčkoj izrazila podršku „evropskom snu“ zemalja Zapadnog Balkana od 2003. godine. Međutim, samo Hrvatska je pristupila EU 2013. Na ovaj način trenutno je deset zemalja u procesu proširenja, uključujući Ukrajinu i Moldaviju od 2022. godine, od kojih devet ima status kandidata.

„Postojeći ćorsokak bi se mogao srušiti u korist okupatora, ili bi se Donald Tramp mogao vratiti na vlast u Sjedinjenim Državama i predati Rusiji pobedu na srebrnom tanjiru.

„Iako je poražena Ukrajina manje daleka perspektiva, nije ništa manje zastrašujuća“, zakjučuje britanski list.

7 COMMENTS

  1. NEMOGUĆA OPCIJA. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
    ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  2. Opet ova MAKI.I treba i bez Ukrajine da Srbija nikad ne udje u EU.Sta ima da trazi Srbija u propadajucoj EU koja nas 3 puta bombardovala.Okupirala svetu srpski zemlji KiM.Oycepila najvecu srpsku zemlj Crnu Goru.Pomogla da se napravi etbicko ciscenje i genocid nad Srbima u RSK.Sta ce nam EU koja nas vec 24 godine ucenjuje.kaznjav .preti non stop.Srbiji nije mesto sa profasitickom Nemackom.ND Hrvatskom.Bugarskom i Albanijom.RU je ucestvovala u razbijanju Srba kroz razbijanje Jugoslavije.Koliko je Srba ubijeno a koliko ostalo izvaan matice Srbije.Nikad neprijatelji Srba i Srbije nece dati da Srbija udje u EU.I NE TREBA NAM ta vestacka tvorevina.Srbiji je mesto u nezavisnim drzavama sveta u BRIKSU

  3. Politika velikih sila sve odlucuje, a vlast na osnovu te politike obmanjuje narod. Treba uspostaviti podelu na normalane narode koji zive tradicionalne porodice zivote postujuci porodicu bez anomalije bolesnih koji hoce da nam name u neki novi svet gde bi oni vladali po njihovim receptima. Svaki narod je razlici ima svoju tradiciju i novom orjentacijom zdravih zemalja postaviti nova pravila gde bez uticaja velikih na male svi imaju ista prava. Evropa i zapad neka razvijaju svoj sistem bez nas. Uzas sta poslednje vreme rade svom narodu potrosise im sve pare za rat sa Rusijom a izgleda jos nisu shvatili da su dzaba krecili. Neka nas ostave da zivim nase zivote i sa ovom vladom koju smo i zasluzili. Samo mir i novac koji ulazu u ratove usmeriti i nahraniti gladne. Zalosno je da u 22 veku dozvolimo da ima mnogo gladnih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here