EPA/Alessandro Guerra

Zapad je namerno izazvao sukob u Ukrajini kako bi usporio razvoj Rusije, istakao je ruski predsednik Vladimir Putin.

U razgovoru sa mladim naučnicima Ruskog federalnog nuklearnog centra u Sarovu, ruski lider je podsetio na svoj prethodni razgovor sa stručnjacima 2014. godine.

– Tada su naši protivnici činili samo prve korake u pokušajima da ograniče naš tehnološki suverenitet, da ometaju naš razvoj tada. Rečeno nam je da su neophodni energični koraci da bi se obezbedio naš tehnološki suverenitet – rekao je Putin, prenosi agencija TASS.

On je istakao da su se predviđanja potvrdila i sve se dogodilo kako je bilo rečeno, da će “neprijatelji izazvati i ovaj sukob u Ukrajini i iskoristiti to”, rekao je Putin.

– Verujem da je sve to urađeno namerno kako bi se stvorili dodatni uslovi za ograničavanje našeg ekonomskog rasta i usporavanje razvoja Rusije – rekao je šef države.

Kako je naveo, od 2014. je mnogo urađeno kako bi se obezbedio suverenitet, ali je ostalo još mnogo toga da se uradi.

2 COMMENTS

  1. Zapad? Pa jeste, ajde ako hoces da se tako razmislja onda eto nek je po tvome. A ti tako nicim izazvan – udri pi civilima i po Ukrajini. Nesto si brzo pozeleo da budes deo toga izazivanja?
    A Cecenija i Grozni? Juzna Osetija? Abhazija? Deo Moldavije? Jel’i to pokvareni Zapad izazvao? Ajde Vladimire – neka bude po tvome.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here