Zajedno do nove crkve

0

Nedavno je u kantonu Tićino, u organizaciji SPC, na čelu sa sveštenikom Đorđem Lukićem u mestu Iranji održana priredba kojoj je prisustvovalo 350 naših zemljaka i koji su time dali svoj doprinos akciji za izgradnju nove pravoslavne crkve u ovom kantonu.
Bili su tu predstavnici kluba "Sveti Sava" iz Belincone, humanitarna organizacija "Nemanjići", folklorna društva KUD "Desanka Maksimović" – Lugano, SKUD "Branko Radičević" iz Lugana, folkloraši iz Belincone, kao i đaci Dopunske škole na srpskom jeziku, na čelu sa agilnom profesorkom
Žaklinom Nikolić.
Posle liturgije koju je služio sveštenik Lukić, đaci su izveli deo programa koji su spremili za predstojeći Vidovdan.
– Skup je bio pravi doživljaj, posebno za moje đake – priča za "Vesti" profesor Žaklina i dodaje:
– Moji učenici su posle liturgije racitovali pesme kosovskog ciklusa, pevali pesme: "Gusta mi magla padnala", "Oj Kosovo, Kosovo" i druge. Izmamili su i po koju suzu prisutnih, i velike aplauze.
– Svoje sposobnosti u recitovanju pokazali su Ivana i Dijana Perić, i Nikola Micić, dok su svoje glasovne i pevačke sposobnosti došle do izražaja kod Ivane Perić i Kristine Blagojević koje su zajedno prelepo otpevale pesmu "Udade se Živka Sirinička".
Žaklina kaže da iako im toga dana vreme baš nije bilo naklonjeno jer je padala kiša, organizovala je sa decom napolju na travi malu sportsku trku u vrećama, potiskivanje i guranje svog para, ali i trku parova i pojedinačno.
Na kraju je uključila i mame u iste igre na radost i veselje dece.
 

Turnir u malom fudbalu
Odigran je i turnir u malom fudbalu. Dan je protekao u kompletnim aktivnostima i svako je dao svoj doprinos na opšte zadovoljstvo svih prisutnih, a sa jednom zajedničkom željom da što pre nikne još jedan pravoslavni hram u kantonu Tićino.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here