Zajednica pravi zastupnik Srba

0

Visoki austrijski zvaničnici sa predstavnicima Zajednice srpskih klubova u Beču
 

– Ovu večeru priredili smo povodom završetka godine – objasnio je predsednik Zajednice Borislav Kapetanović, koji je prisutnima poželeo sve najbolje u novoj godini, kao i još bolju saradnju.

Brojni gosti

 

 

Inače, večeri povodom završetka godine odazvali su se između ostalih ministar za socijalna pitanja Hunstorfer, zatim Brigite Jank, predsednica Privredne komore Beča, Kristine Marek, lider Narodne partije Austrije (OVP) u Beču i državni sekretar za omladinu i porodicu, Štefan Kramerhofe, šef kabineta ministra odbrane Austrije Norberta Daraboša i Ulrike Hartman, sekretar za međunarodne odnose SPO.

Potpredsednik Zajednice Darko Miloradović istakao je da je rad ove krovne organizacije naših klubova u ovoj godini bio intenzivan, kao i saradnja sa austrijskim institucijama, i najavio da će ona biti još intenzivnija u 2010. godini.
Portparol vladajuće Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) Nedeljko Bilalić posebno je pohvalio Zajednicu srpskih klubova u Beču.

– Zajednica je jako konstruktivna i angažovana, Oni se trude da budu veoma konstruktivni po pitanju zastupanja srpskog naroda u Austriji. Zajednica je na osnovu toga postala pravi partner u Austriji – rekao je on za "Vesti".

– Ispred SPO smatram da je važno da se naša saradnja dalje intenzivira. Mi ćemo raditi da saradnja bude još bolja sa ciljem da Srbi koji žive u Austriji u našoj stranci spoznaju zastupnika i njihovih interesa – zaključio je Bilalić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here