Zaigrali gosti iz Lucerna

0

Veselje igrača KUD "Ras" i pevača Zorana Jankovića

Srpski kulturni klub "Vuk Stefanović Karadžić" iz Vauvila, kraj pored Surseja (u kantonu Argau), ovih dana je bio domaćin zabave na kojoj su imali više od 400 gostiju (članova i prijatelja), a ugostili su i 60 folkloraša iz Lucerna, članova ansambala "Ras" i "Nikola Tesla".

 

Zemljaci su familija

Čelnici kluba domaćina, predsednik Ratko Vasić i potpredsednik Dragan Mijajlović, kazali su gostima iz Lucerna da ih smatraju svojom familijom i da na ovaj klub mogu uvek da računaju u akcijama koje organizuju. Zahvalni su i publici na poseti i sredstvima od ulaznica koja su popravila bankovni saldo ovog udruženja.

Mladi iz društva "Ras" su već dobro poznati publici u Vauvilu jer su tu nastupali u martu ove godne. Ovoga puta su se predstavili "starim znancima" sa koreografijom "Igre iz Gruže". Opšti zaključak u sali bio je da su im koraci uigraniji, a pokreti sve bliži autentičnom stilu igre iz Gruže. Ništa slabiji utisak nisu ostavile ni njihove komšije iz Lucerna, folkloraši "Nikole Tesle". Oni su prvi put izveli tek uigrani kolaž "Igre iz Šumadije", a potom je publika imala prilike da ih vidi i kako su uvežbali "Igre iz okoline Niša".

– Da nam je samo više ovakvih zemljačkih druženja, manje bi nas ovde u tuđini mučila

Igrači društva "Nikola Tesla" iz Ustera sa domaćinima

nostalgija. Večeras smo se osećali kao da smo kod kuće, a ne na obalama švajcarskog jezera Sursej – rekoše nam Stojadin Đorđević i Aleksandar Kuzmanović iz Cofingena. A onda se kucnuše i nazdraviše flašama piva dopremljenog iz Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here