MSP Rusije
Marija Zaharova

Ukoliko bude postala članica Evropske unije, Srbija će morati da se bori za nacionalni identitet, jer u EU primaju isključivo na osnovu genetski modifikovane nacionalne svesti, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona se oglasila povodom intervjua vicepremijera i ministra odbrane Srbije Miloša Vučevića za list “Politika”, u kojem je, pored ostalog, naveo da Srbija “mora postati punopravna članica Evropske unije, jer će to doneti dobit njenim građanima”, ali da ne namerava da uvodi sankcije Rusiji, kao i da će održavati “partnerske odnose s Kinom, kao i s arapskim svetom, Indijom, Afrikom i obe Amerike”.

“Odličan govor. Problem je samo u tome što u EU primaju isključivo na osnovu genetski modifikovane nacionalne svesti”, napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je kao primer navela Poljsku i Mađarsku, koje su kao punopravne članice Evropske unije “prinuđene bukvalno da se bore za očuvanje svog nacionalnog identiteta”.

“Arbitraže, sudovi, čak i unutrašnje sankcije – a pritom su članice NATO-a i stabilno glasaju za nezakonite antiruske sankcije. I ne treba smetnuti s uma zapadnu pokvarenost: obećavaju mnogo, a kada dobiju šta žele, ne ispunjavaju ništa”, navela je Zaharova.

4 COMMENTS

  1. Srbi su sačuvali svoj nacionalni identitet i za vreme Turaka, kao i u Kraljevini Jugoslaviji i u SFRJ…
    Srbi su rekli NE : 1914 Austrougarskoj, 1941 Nemačkoj, 1948 SSSR-u, a 1999 SAD-u. Vreme je da velike sile prihvate Srbe kao partnera, a ne da njihovu teritoriju posmatraju kao geostratešku tačku oko koje će da se sukobljavaju preko života srpskog naroda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here