EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

“Slanje plaćenika i aviona sa Zapada u Ukrajinu će izazvati katastrofalan razvoj situacije ne samo tamo, već i u zemljama NATO-a”, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Kako će plaćenici, avioni bombarderi i podrška u isporukama oružja Ukrajini poboljšati humanitarnu situaciju u Ukrajini? Nikako. To će jednostavno isprovocirati katastrofalan razvoj situacije ne samo u Ukrajini, već i direktno u zemljama NATO-a – Rekla je Zaharova za televiziju „Prvi kanal“.

Zaharova je dodala da će isporuka oružja Ukrajini ljudima, militantima koji se kriju iza civilnog stanovništva, samo pogoršati situaciju i dovesti do globalnog kolapsa.

Prema njenim rečima, Ukrajinu su NATO i Vašington uvek smatrali odskočnom daskom usmerenom protiv Rusije, a stanovnike Ukrajine smatrali su taocima igre globalne destabilizacije situacije u svetu.

– Ukrajinu su NATO i Vašington uvek smatrali za odskočnu dasku usmerenu protiv naše zemlje, a u principu i samu zemlju (Ukrajinu), i njeno političko rukovodstvo, i narod Ukrajine NATO, a pre svega Vašington, smatrali su za taoce svoje igre za globalnu destabilizuju situaciju u svetu – objasnila je ona.

Kako je navela, Zapad pokušava da učini sve kako bi trula vlast u Kijevu što duže trajala, kako bi stradanje naroda Ukrajine potrajalo i postojao povod za sankcije Rusiji.

– Oni se trude da učine sve da ova… trula po svojoj suštini i formi, vlast što duže potraje, da potraje stradanje same Ukrajine, kako bi civilno stanovništvo držali kao taoce, kako bi se stvorio veštački povod za sankcioni pritisak na našu zemlju – istakla je portparolka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here