EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je danas da je ceremonija otvaranja Olimpijade u Francuskoj bila veliki neuspeh jer je, kako je navela “spojila sve apsurde odjednom”.

Ona je podsetila da su francuske vlasti uoči otvaranja međunarodnog sportskog takmičenja uhapsile kuvara ruskog porekla, optužujući ga za špijunažu i pokušaj “ometanja događaja”.

“Pitam se koliko je još ‘špijuna’ trebalo da bude raspoređeno da bi otvaranje Olimpijskih igara u Parizu bilo tako veliki neuspeh? Ovo nije dno. Ovo je dno Sene”, navela je Zaharova na svom Telegram kanalu, prenose Izvestija.

Pored toga, dodala je Zaharova, uoči i tokom otvaranja događaja dogodilo se nekoliko događaja “koji su ukazivali na neuspeh”.

Ona je podsetila na kolaps transporta kao posledica “sabotaže”, “obilje pacova na ulicama”, a tokom predstavljanja timova pomešani su timovi Severne i Južne Koreje.

“Olimpijsku baklju nosio je narkoman reper Snup Dog, zastavu olimpijskog pokreta nosio je konjanik Apokalipse, a centar grada postao je geto za beskućnike koji hrle na otvaranje Igara”, istakla je Zaharova.

Takođe je skrenula pažnju na predstavljanje “Poslednje večere” Leonarda da Vinčija, uz učešće predstavnika LGBT zajednice.

“Jedna od glavnih predstava na Olimpijadi bila je izrugivanje sakralnog zaveta za hrišćane – Poslednje večere Hristove. Apostole su predstavljali transvestiti. Vidimo da su u Parizu odlučili, kad su već olimpijski prstenovi raznobojni, da mogu sve da pretvore u jednu neprekidnu gej paradu”, rekla je Zaharova.

Ceremonija otvaranja Letnjih olimpijskih igara 2024. održana je u petak u Parizu. Takmičenje će trajati do 11. avgusta.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here