Tanjug/AP
Marija Zaharova

Izjava šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja da je ruska vojska navodno ubila zarobljene ukrajinske vojnike je dezinformacija i neosnovana optužba, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je rekla da je u pitanju “antiruska izjava koja podstiče proukrajinsku propagandu”, kao i da “u nedostatku uspeha”, Oružane snage Ukrajine i odlazeći šef evropske diplomatije Žozep Borelj “izmišljaju sve više dezinformacija u cilju ocrnjivanja Rusije“, preneo je TASS.

Zaharova je naglasila da je Borelj ponovo izneo neosnovane optužbe na račun Rusije za navodna ubistva zarobljenih ukrajinskih vojnika.

Ona je kazala da su “zarobljeni neonacisti, koji su izvršili varvarski napad na civile u Kurskoj oblasti, kidnapovali, ubijali civile, terali civile u koncentracioni logor, zlostavljali ih, terorisali i pljačkali na ruskoj teritoriji”.

– Borelj, kao i većina lidera NATO zemalja, radije ne primećuje zločine svojih ukrajinskih odeljenja. Štaviše, šef evropske diplomatije je više puta priznao da je od samog početka sukoba bilo u njegovoj moći da za samo dve nedelje prekine borbu i tako spase živote ljudi, ali Evropska unija to nije učinila i ne namerava da uradi, težeći nedostižnom cilju – da našoj zemlji nanese ‘strateški poraz’ po cenu života Ukrajinaca, koji su postali sredstvo za potkusurivanje u rukama rusofobičnih zapadnih elita – naglasila je Zaharova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here