Za privatnika jeftinije grejanje

0

Informativna služba Policijske uprave u Nišu saopštila je da je podneta krivična prijava na osnovu koje je pokrenut krivični postupak protiv direktora JKP Niška toplana. Prijava je podneta zbog sumnje da je kao odgovorno lice u preduzeću počinio zloupotrebu službenog položaja, čime je oštetio toplanu za veliku sumu novca.
– Odgovorno lice u JKP Niška toplana prekoračenjem službenih ovlašćenja donelo je interni akt po kojem su nadležne službe u preduzeću jednom privatniku iz Niša značajno smanjile korisnu površinu u objektu priključenom na gradski toplovod, čime je ovaj privatnik plaćao daleko manju sumu za grejanje nego što je trebalo. Istim aktom, direktor toplane naložio je da se ovom preduzetniku ne obračunava potrošnja toplotne energije u periodu posle završetka grejne sezone, iako u Nišu korisnici usluga toplane svoje račune plaćaju svih 12 meseci u godini. Na osnovu urađenog veštačenja utvrđeno je da je rukovodilac toplane na ovaj način oštetio svoje preduzeće za 1,2 miliona dinara – saopštila je policija.
Identitet osumnjičenog direktora policija nije saopštila, ali lokalni niški mediji su naveli da je reč o Slobodanu Maksimoviću, generalnom direktoru preduzeća koji je u proleće 2014, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, već bio hapšen i u pritvoru je proveo dve sedmice.

FOTOS:
PRETRPELI MILIONSKU ŠTETU: Toplana u Nišu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here