Za odbranu Kepa 17.475 dolara

0

 

Ovo je rečeno neposredno posle pretresa prošle subote uveče, u sali Srpskog centra za Zapadnu Australiju, gde je održano 13. humanitarno Slavonsko veče posvećeno Draganu Vasiljkoviću. Ukupno 17.475 dolara prikupljenih ovom prilikom namenjeni su njegovoj odbrani.
 

Sloga i pomoć

Prota Stojanović se osvrnuo i na katastrofu koja je zahvatila Srbiju i Bosnu i Hercegovinu i ostavila pustoš iza sebe. Izrazio je zahvalnost i organizatorima ove večeri i pozvao na slogu i pomoć da Kapetan Dragan ne bude isporučen Hrvatskoj.

Večeri su prisustvovali majka Dragana Vasiljkovića Zorica, kao i njegov brat Majkl (Kića) Maljuković. Prisutni su o toku sudskog procesa Kapetana Dragana izvešteni putem video-poruke njegovog advokata Dena Morija, koja je prikazana početkom večeri.

Porodica, prijatelji i tim za odbranu Kapetana Dragana zahvalili se ovim putem svima na podršci i donacijama. Istrajnost i velikodušnost srpske zajednice odlučujući su faktor u njegovoj borbi protiv izručenja, rečeno je.

Uz ostale, bili su prisutni i sveštenici Saša Stojanović, Stanko Srbljanin i Boban Vojinović. U programu su učestvovali i folklorni ansambl Sveta trojica, kao i folklorna grupa domaćina.
 

– Zahvaljujemo se svima koji su doprineli uspehu ovog događaja – Srpskom centru za Zapadnu Australiju, donatorima, zvanicama, gostima, folklorašima i volonterima. Posebna zahvalnost upućena je Milici Utješinović i Sreti Mihajloviću, začetnicima Slavonske večeri, na neumornom i svesrdnom zalaganju da se tradicija ove humanitarne zabave održi tokom svih ovih godina. Takođe se zahvaljujemo "Vestima", "Srpskom glasu", i MIS televiziji na besplatnom promovisanju i podršci kako ove humanitarne akcije, tako i mnogih drugih humanitarnih inicijativa srpske zajednice tokom godina, saopštili su organizatori.

 

Zahvalnost

Učesnicima skupa preneseni su pozdravi i zahvalnost samog Dragana Vasiljkovića. On smatra, kako je rečeno, da su Den Mori i advokati kancelarije Šejn Lojers učinili značajan pozitivan pomak tokom nastavka sudskog procesa, održanog baš prošlog četvrtka i petka i koji će, nada se, doprineti pozitivnoj odluci suda, koja se očekuje u narednih osam do 12 nedelja. Poučen dosadašnjim iskustvom sa australijskim sudskim sistemom, pa mu očekivanja nisu prevelika u pogledu konačnog rešenja, ali se ipak nada da će ga sudska odluka dovesti bar korak bliže slobodi.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here