Za 59 minuta u polufinale!

0

 

 

 


Novak Đoković plasirao se u novo polufinale Dubaija (tvrda podloga, nagradni fond 1.928.340 dolara) za samo 59 minuta! Naime, toliko mu je bilo potrebno da u 2. kolu i u drugom međusobnom duelu savlada 51. na svetu, Španca Roberta Bautistu Aguta – 6:1, 6:3, da bi mu se onda stari poznanik s teniskih terena, 31-godišnji Rus Mihail Južnji (15. na ATP listi) predao bez borbe zbog zdravstvenih problema. Tako ga u borbi za finale čeka okršaj sa boljim iz susreta četvrtog nosioca, čuvenog Švajcarca Rodžera Federera i Čeha Lukaša Rosola.
Posle susreta sa Agutom, Đoković je priznao da je u poslednjih nekoliko godina mogao da osvoji dve ili tri grend slem titule više. Srpski teniser istakao je da je upravo zbog toga angažovao legendarnog Borisa Bekera i dodao da je uveren da će mu Nemac pomoći na mentalnom planu. Poslednju grend slem trofej Đoković je osvojio 2013. na Australijen openu, gde je ove godine poražen već u četvrtfinalu od kasnijeg pobednika, Švajcarca Stanislasa Vavrinke, a opšti je utisak da je do sada mogao da ima više od šest grend slem titula (6-6 skor u finalima).
– Neću menjati ništa značajno. Na čemu god da želi da radi u mojoj igri, prethodno prodiskutuje o tome sa svima nama. Naravno, svi mi mnogo poštujemo Borisa. Veoma mi je drago što je on u timu, osećam da može pozitivno da doprinese mojoj igri i mentalnom sklopu. To je jedan od najvažnijih razloga zbog čega je moj trener, zbog velikih mečeva na grend slemovima. Osećam da sam ispustio dve ili tri titule u poslednje dve godine koje sam mogao da osvojim – rekao je Đoković.

 

Teško je biti Đoković

Najmlađi brat Novaka Đokovića Đorđe rekao je u intervjuu za sajt tennis.com da zbog njegovog prezimena igrači imaju veliki motiv kad igraju protiv njega. Đorđe, koji je tek pre nekoliko dana postao punoletan, prošle godine je igrao na fjučersima i zabeležio je samo dve pobede, iako je poznato da je Novak još pre nekoliko godina najavio da će njegov najmlađi brat biti još bolji teniser od njega.
– Drugi teniseri kada vide moje ime postaju odlučniji. Pokušavam da se izborim s tim najbolje što mogu, ali mi sve to otežava posao. Na terenu izgleda kao da imaju mnogo veću želju za pobedom neko kad igraju protiv nekog drugog igrača – rekao je najmlađi Đoković.

 

 

Ziki i Nestor sigurni

Rođeni Beograđani, Srbin Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor su se kao prvi nosioci plasirali u polufinale ATP turnira u Dubaiju u konkurenciji dublova pošto su savladali par Roberto Bautista – Igor Sijsling sa 6:3, 6:2. Za plasman u finalu Zimonjić i Nestor boriće se protiv nemačke kombinacije Danijel Brands/Florijan Majer, kojima su se Radek Štepanek i Huan Martin del Potro predali zbog obnovljene povrede zgloba leve ruke sjajnog Argentinca, zbog čega je bio primoran da odustane posle prvog seta meča i u singlu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here