Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je teško praviti spoljnopolitičke taktike i strategije, kada je zemlja u političkoj iznudici, kao što je Srbija po pitanju KiM, jer nema nikoga na Zapadu ko misli da Kosovo nije nezavisno.

– Šta da napišemo u Ustavu Srbije? Da je Kosovo nezavisno? Zato jeste i biće nejasna pozicija zemlje dok se razgovori ne završe. Da je postavimo drugačije, a da ne spominjemo Kosovo, rekli bi da je neodgovorna, neiskrena i da ne odgovara realnosti – rekao je Vučić.

– U šahovskoj smo iznudici, u teškoj situaciji, a jedan deo ljudi to ne razume. Niko na Zapadu ne misli da Kosovo nije nezavisno. Sebe lažemo ako mislimo da možemo nekoga na Zapadu da uveravamo drugačije – dodao je Vučić.

On je poručio da nam ostaje da se borimo, ali da to neće promeniti mišljenje Vašingtona, ko god da je na vlasti, kao ni u odnosu Berlina, jer su, kaže, EU, pre svega Berlin, a zatim i Pariz. Dodao je da je tačno da oni gubi strpljenje, jer Srbija dugo odoleva, odugovlači.

– Kada ste u iznudici, a sudija vam preti diskvalfikacijom, ne možete da pravite strategiju i taktiku. Gledate kako ćete da stavite kralja iza pešaka, da imate neko prazno polje. Bez figura na tabli, ne možete da izvučete pobedu – naveo je srpski predsednik.

12 COMMENTS

  1. ma samo se ti pravi lud i zbunjen i odugovlaci vreme je na nasoj strani nece ovo jos dugo,opet ce Srbikja biti sa pobednicima . i nikad nije bila drugacija ,, “ne mogun oni da nas biju koliko mi mozemo da trpimo”
    pa ce se i oni umoriti….Srbija treba da razvaci pitu sto god moze duze i to je to.

  2. Sta vi predsednice pricate? Ponovicu ono sto znate i vi sami srbin nije srbin bez srca i duse koji se zove Kosovo i Metohija. Daj referendum pa ces videti sta ce iskonski srpski narod reci!

  3. Gospodine Vucicu,postoje i druge Opcije da se odreknemo Velike Evrope i njene Velike Demokratije i Okrenomo Srbiji prema njenim Iskrenim Prijateljima Kao sto je Rusija i Kina.Srbiju Zapadne zemlje Nikad nisu ni voleli a i najveci Srpski saveznici iz prvog i drugog svetskog rata,ne samo sto su priznali Kosovo kao drzavu vec su nas 1999 Godine Bombardovali.Zar se tako lako zaboravlja sve to i zast su su se Srpska vojska borili i za koga i zbog cega.A na cast nek bude Izdajnickim Politicarima koji su prodavali Srpske interese za svoje licno bogacenje,i Velike Srpske Patriote isporucivali Hagu koji je najvece zlocince protiv Srba Oslobadjao a Srpske Patriote Osudjivali .

  4. Нити је Запад судија, нити сав Запад признаје КиМ. Шпанија није на истоку!

  5. Vucic dobijo prvu cetvrtinu za kosovo, pare su u svajcarskoj,
    Zato su I’m predali struju, a cuti o tome.
    Hahaha bice saha samoce biti matiran

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here