Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na Generalnoj skupštini UN, na kojoj se glasa o rezoluciji o Srebrenici, da je to visokopolitizovana rezolucija i pozvao sve zemlje članice da ne glasaju.

– Zašto pozivam sve koji se nalaze u ovoj sali da glasaju protiv rezolucije – ovo je visokopolitizovana rezolucija i ja bih postavio tri pitanja na koja nismo čuli adekvatne odgovore od glavnih autora ove rezolucije, od Nemačke – rekao je Vučić.

On je zapitao zašto se donosi ova rezolucija.

– Pod broj jedan, govorili su o individualnoj pravnoj odgovornosti, pominjući ovde crnogorske amandmane. I pitam vas, ako je tako, zašto se ova rezolucija uopšte i donosi? Zato kada je reč o individualnoj pravnoj odgovornosti, ona je već urađena, isporučena kroz optužnice, kroz presude i svi ti ljudi koji su bili optuženi, oni su već i osuđeni i osuđeni na zatvorske kazne. Nema nikakvih pojedinačnih imena u ovoj rezoluciji, to se uopšte i ne pominje – poručio je Vučić.

Zapitao je zašto se uopšte donosi rezolucija ako je UN već donela rezoluciju 2015. godine u vezi sa genocidom širom sveta.

– Zašto samo ovaj slučaj, zašto samo ovaj primer? – zapitao je Vučić.

On je rekao na početku svog govora da mu je teško da govori posle predstavnika Nemačke.

– Govoriti protiv rezolucije nije lako iz nekoliko razloga. Bez obzira šta vi uradite, veliki i moćni, oni koji su ovde dominantni i u medijima, optužiće vas za teški zločin koji se zaista desio u Srebrenici, u situaciji gde je sva moralna pravda u njihovim rukama. Oni će da vas optuže da potcenjujete i minimizirate, zato što se usuđujemo da dignemo glas protiv – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio da želi da razotkrije ove neistine.

– Još jednom da kažem, ja sam se poklonio žrtvama sukoba u Bosni, a ovde su i srpske i bošnjačke žrtve i evo ja podvlačim da sam se već poklonio žrtvama i da sam položio cvet u Srebrenici za sve stradale Bošnjake. Teško je da se govori posle Nemačke koja važi za najvažniju i koja smatra da je nepogrešivo ovlašćena da daje moralne pridike onima koji se ne slažu sa njom – naveo je Vučić.

3 COMMENTS

  1. maki 21.05.2024. at 19:42
    SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!! REZOLUCIJA ĆE BITI IZGLASANA.

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA! REZOLUCIJA ĆE BITI IZGLASANA!!!

  2. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here