Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objasnio je zašto u ovom trenutku nije moguć mir u Ukrajini.

– Ja sam siguran da nama dolazi mnogo teže vreme. To nije mogao da mi javi bilo ko. 25. novembra, tri meseca pre početka rata ranije sam govorio o mnogo težem vremenu i sukobu koji nisu postojali u Evropu i to mi nije rekao Putin. Veoma sam zabrinut za sudbinu sveta. Voleo bih da pogrešim. Gotovo je nemoguće izbeći sukob Izraela i Hezbolaha, kao i sukob sa Libanom nas uvodi u veliki sukob na celom Istoku, ali angažuje i kompletan Zapad. Vi vidite da se sve priprema.

Dobijate evropsku komisiju koja će biti radikalnije antiruska. Dobijate jednog od ljudi, gospođu Kalas kojoj je zabranjen ulaz u Rusiju. Kakva je to poruka poslata iz EU? Oni će reći da je to poruka da nema kompromisa, ali kakva je to poruka za Ruse. Okej razumeli smo vas, hoćete da nestanemo i onda ćemo se boriti – rekao je on i naglasio da se vojske spremaju za rat.

– Da ne govorim o tome kakvi se sve problemi spremaju na Balkanu. Oni misle da ruše Dodika, al problem je ko će da prihvati marionetu nekog oktroisanog. Samo da znaju da Srbija to neće da prihvati. To je pitanje odnosa poštenja i poštovanja volje srpskog naroda. Mislim da oni već ozbiljno razmišljaju o tome – skrenuo je pažnju Vučić.

– To ludilo neće da stane što se tiče Rusije i Ukrajine. Te uvrede koje šalju na račun Kine, koja je ponudila nešto što je najlogičnije. Čini mi se da niko normalan ne može to da odbije, ali kao što vidite muk i tišina na svim stranama. Zašto? Pa zato što niko neće momentalni prekid vatre. Baš ih briga koliko će da ih strada – rekao je on.

4 COMMENTS

  1. Dodik je ta marioneta. On je dosao na vlast jer je tako zeleo Zapad. On je Zapadu izuzetno bitan, kao remetilacki faktor koji proizvodi tenzije – ali koje se nikad nece ostvariti. Isto kao i Kurti na Kosovu. Njima takvi i trebaju. Dok su tenzije rata i nesloge na Balkanu, do tada je Amerika mirna i zadovoljna. Onog momenta kad ove figure nestanu sa politicke scene – i projateljski odnosi izmedju Juznih Slavena opet budu aktuelni- Amerika i Zapad imaju problem.

  2. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
    ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA, SRBIJA I UKRAJINA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ.. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  3. Ne brini moj Vucko sve je pod kontrolom,ne mocnika sveta vec Svevisnjeg.Svako bas svako dobije ono sto je posejao tj zasluzio.Ko ima oci taj to i vidi,zna

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here