Vučić traži naslednika

0

Koordinator svih službi: Aleksandar Vučić

Novi šef Biroa za koordinaciju službama bezbednosti Srbije, još uvek nije izabran. Premijer Aleksandar Vučić, koji je formalno na čelu Biroa, još u junu je najavio da će na to mesto biti uskoro postavljen novi čovek. Osim ovog, upražnjeno je i nekoliko izuzetno važnih pozicija u MUP Srbije, nakon što je Vučić, takođe u junu, smenio pet načelnika uprava u Direkciji policije. Time je napravljen vakuum u bezbednosnim službama. Vučić očigledno nema vremena da se svakodnevno bavi radom službi bezbednosti, a poslove smenjenih načelnika još obavljaju njihovi zamenici.
Prema pisanju beogradskih medija, još nema rešenje za mesto šefa Biroa za koordinaciju službama bezbednosti, a ova tema trenutno nije aktuelna u državnom vrhu, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije, koji treba da imenuje Vučićevog naslednika.
Slična je situacija u policiji, čiji je direktor Milorad Veljović preuzeo dužnost načelnika Uprave kriminalističke policije nakon smene Rodoljuba Milovića koji nije imao zamenika.
– Veljović nema previše vremena da se bavi radom kriminalističke policije. Slično je i sa Vučićem, koji zbog obaveza premijera ne može da adekvatno obavlja dužnost koordinatora službi bezbednosti. Očekuju se velike promene u službama bezbednosti, pogotovo policiji, ali o tome se priča već dva meseca, a konkretna imena još nisu saopštena. Osetljive službe kao što su kriminalistička policija, koja se osim borbe protiv klasičnog kriminala, bavi i kontraterorizmom, ekstremističkim organizacijama, moraju što pre da dobiju šefove – kažu za "Vesti" u srpskim službama bezbednosti.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here