Tanjug
Aleksandar Vučić i Ursula fon der Lajen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da, dok je on predsednik Republike, Srbija neće menjati svoje glavne ciljeve spoljne politike i unutrašnje politike, a to je naš evropski put i naše zalaganje za članstvo u EU.

Na zajedničkoj konferenciji za medije u Predsedništvu Srbije sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen koja je u dvodnevnoj poseti Srbiji, Vučić je rekao da je evropski put od ključnog značaja za naš napredak, da će Srbija posvećeno da radi na tom putu i da se nada rezultatima.

Istakao je da je sa Fon der Lajen imao veoma dug, izuzetno otvoren i iskren razgovor i da postoje stvari koje Evropska unija zamera Srbiji, ali da je predsednica EK uvek bila spremna da sasluša našu stranu i da nas čuje. Kako je rekao, razgovarali su o opredeljenjima Srbije.

– Ja sam njoj rekao ono isto što sam vama rekao i juče, i pre nekoliko dana, ono što sam rekao juče čak i na skupu koji je održan u Vršcu. Ma kako i ma koliko i koliko god neki drugačije razmišljali, predsednik sam Republike sa najvišim legitimitetom u zemlji, biran direktno od građana dva puta za redom u prvom izbornom krugu što se nikada nije dogodilo u našoj istoriji i dok sam predsednik Republike mi glavne ciljeve naše spoljne i unutrašnje politike nećemo menjati. To znači da je naš Evropski put i naše zalaganje za Evropsku Srbiju od ključnog značaja za naš napredak, da će Srbija posvećeno da radi na tom putu i da se nadamo rezultatima – istakao je Vučić.

On je čestitao Ursuli fon der Lajen na reizboru na funkciju predsednice Evropske komisije i zahvalio na podršci koji je pružila Srbiji u prethodnom mandatu i dodao da se nada će to da čini i u ovom mandatu.

– Postoji jedna stvar koju ljudi u Srbiji izuzetno poštuju. Kada kod nas dolaze gosti, gotovo svi dolaze u Beograd kada je reč o visokim delegacijama, zvaničnim posetama. Vi ste neko ko je na najvišoj funkciji u Evropi, a dva puta dolazili u našu zemlju, i išli daleko od Beograda, daleko od urbanih sredina i to je nešto što naši građani, naš narod izuzetno poštuje i izuzetno ceni. Hvala vam na podršci i pomoći koju ste nam pružili u prethodnom periodu – rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here