Printscreen/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na prijemu za stalne predstavnike članica Ujedinjenih nacija na odbacivanje predložene rezolucije o Srebrenici. On je pozvao članice UN da glasaju protiv rezolucije.

Vučić je rekao da je Srbija otvorena za dijalog i pregovore, a da za šest meseci koliko su trajale pripreme za donošenje rezolucije niko nije informisao Srbiju o tome, niti deo Bosne i Hercegovine, i da je sve učinjeno u tajnosti, a da je potrebno da taj proces bude inkluzivan.

Dodao je da o tekstu rezolucije nije bilo diskusije, niti slaganja u BiH, i da je ta odluka podelila narode u toj zemlji, uz protivljenje legitimnih predstavnika Srba i ignorisanja institucija, zakona i Ustava BiH.

Stranim diplomatama je poručio da će usvajanje rezolucije o Srebrenici dovesti do novih tenzija na Zapadnom Balkanu.

– Ne samo da ova rezolucija neće dovesti do mira i neće izlečiti rane iz prošlosti, ona će produbiti jaz između nacija i dovesti do novih tenzija na Zapadnom Balkanu. Zbog toga mi tražimo da se ova rezolucija povuče, a ako ne bude tako, pozivamo da članice glasaju protiv – rekao je Vučić na prijemu koji priređuje Stalna misija Srbije pri Ujedinjenim nacijama za stalne predstavnike država članica UN.

Na prijemu su bili i otpravnik poslova u stalnoj Misiji Republike Srbije pri UN Saša Mart, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, kao i bivši predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić.

7 COMMENTS

  1. ZIVELA SLOBODARSKA NAJLEPSA ZEMLJA SRBIJA .NIKAD U EU I NIKAD SA
    KRVOLOCNOM AMERIKOM .
    SVOJ PUT GRADIMO POSTENO ,RADNO .
    SRBI NIKAD NECE ROBOVATI !!
    SRBIJA SILA ! RUSIJA MOC !
    BRACA !!!

  2. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

  3. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U BRICS! ZIVELA BRICS! ZIVELA RUSSIA! ZIVELA SRBIJA, BRICS SRBIJA, ZIVELA UNIJA BRICS SA SRBIJOM U NJOJ. BRICS SRBIJA, KONACNO SVOJA NA SVOME MEDU SVOJIMA.
    ONI KOJI NE VOLE ISTOK TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO STO CE ZAPAD PODRZATI MENJAJUCI RUBLJE I JUANE U EVRE I DOLLARA I TRAZITI POSAO U AMERICI I EU I NARAVNO U ALBANIJI. A SVE OSTALO LOSE ISTOKU, MENJATI ZA BOLJE ZAPADNO. I SRBIJA JE NAJBOLJE DA OSTANE NA DINAR. STO CE SE U BUDUCNOSTI SIGURNO I DOGODIGI.

  4. SMRT FASISTIMA IZ EU I AMERIKE
    SLOBODA SRBSKOM NARODU ! SRBIJA U BRIKS STO PRE TO BOLJE ! RUSIJA I RUSKI NAROD BRACA NASA
    NEDAMO SE NIKOME I NIKAD ROBOVI NICIJI NECEMO BITI .A OVIM NASIM PODGUZNIM MUVAMA SA ZAPADA DA SE ZABRANI ULAZAK U SRBIJU .
    ZIVELA SLOBODARSKA SRBIJA !!!
    SRBIJA SILA , RUSIJA MOC

  5. tako je maki
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

  6. Ta rezolucija je samo potreba NATO paktu da opravda bombardovanje Srbije 1999 godine, jer su govorili da je bombardovanje “preventivno”…jasno da je NATO 1999 postao okupatorska sila, jer su predhodno SAD preuzeli operateri 3. Rajha i ujedinili Nemačku. Briga njih za Muslimane u Srebrenici – njima je trebalo da satru Srbe, kao i što ih je briga i za Palestince, cilj je satrti Izraelce, uživajući što se Ukrajinci i Rusi međusobno ubijaju … pobednici WW2 se sistematski uništavaju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here