Vučić: Plaši me srpski mentalitet

0

Hoće reforme, a neće da imaju veze sa mnom: Aleksandar Vučić
 

”Srbija nastavlja svoj evropski put ne zato što imamo neku vrstu idolatrijskog odnosa prema EU, već zato što je to najbolje za Srbiju i njene građane… Moraćemo mnogo da radimo, ali sam uveren da kada Srbija postane članica EU neće biti ni blizu najsiromašnije zemlje u Uniji", rekao je Vučić novinarima posle otvaranja Četvrtog beogradskog bezbednosnog foruma u hotelu Hajat u Beogradu.

 

On je na otvaranju foruma, komentarišući izjavu komesara za proširenje i istočno susedstvo EU Johanesa Hana da tokom njegovog petogodišnjeg mandata neće biti novih proširenja Unije, rekao da to za Srbiju nije iznenađenje i da će ona, uprkos tome, nastaviti reformski put, kako bi sve zadatke okončala do kraja 2018, posle
čega je, ocenio je, "sve na drugima".

 

"Ako ne može za pet godina (da Srbija uđe u EU), za pet godina i jedan dan može, i mi se nadamo da će Srbija biti prva novoprimljena zemlja u EU", rekao je Vučić.

 

On je dodao da u sprovođenju reformi "strepi" samo od srpskog mentaliteta, jer, kako je naveo, mnogi kažu "hoću da se sprovode reforme, ali neću da imaju veze sa mnom".

 

"Naša obaveza je da se borimo za promene u Srbiji… Naša želja je da stvorimo moderno društvo, ekonomiju koja će funkcionisati", naglasio je premijer Srbije.

 

O poziciji Srbije u međunarodnim okvirima, srpski premijer je istakao da je Beograd na putu ka EU, ali i da ima i želi dobre odnose s Rusijom, i da taj stav neće menjati.

 

"Poštujemo sve što EU donese. Ali, znate, i oni u EU imaju različita mišljenja po pojedinim pitanjima. Pet zemalja EU nije priznalo nezavisno Kosovo i neće da prizna. Izvinite, mi nismo deo EU i niko nas nije pitao ništa za sankcije Rusiji. Ovo je naša politika i ne menjamo je", istakao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here