Instagram
Vučić u poseti 3. raketnom divizionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u vojnim hangarima u Jakovu naše najmodernije i najsavremenije protivavionsko oruđe, sistem Pancir S, koje je, kako je rekao, prvi put u našem vlaništvu.

– Mogli ste ranije da ga vidite, dok nije bilo u našem vlasništvu, a sada je u našim rukama i naši momci su za taj sistem obučeni. To je rezulatat izuzetno dobre saradnje sa Ruskom Federacijom – rekao je Vučić, koji je sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom obišao pripadnike 3. raketnog diviziona 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva.

Kaže da je danas posebno ponosan što je u 3. raketnom divizionu, jer je to herojska brigada, koja je na današnji dan pre 21 godinu oborila avion F-16 (1999. godine), i što je tu i legendarni komandant Tiosav Janković, koji je to i uradio.

Vučić je istakao da je Pancir S sistem koji gađa na 15 km visine, 20 km daljine i ima mogućnost ispaljivanja 12 raketa, kao i da može da gađa četiri cilja u istom trenutku. Dodao je da performanse Pancira S nisu za poređenje sa našim Nevama, niti Kubom ma koliko ih modernizovali.

– Ovo je velika podrška čuvanju naših gradova i važnih objekata i reona u zemlji. Nastavljamo da snažimo svoju vojsku jer je sloboda vrhovna i najviša vrednost našeg naroda i zemlje. Nikoga ne želimo da napadamo, ali ovim garantujemo sigurnu budućnost za našu decu – poručio je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here