Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je da ćemo biti u bezizlaznoj situaciji, ako se nastavi ofanzivno ponašanje Prištine, uz niz opasnih provokacija.

Vučić je, posle razgovora sa političkim predstavnicima Srba sa KiM, rekao da će obaviti konsultacije sa svim značajnijim evropskim i svetskim partnerima, uključujući Kinu, po pitanju ovakvog razvoja situacije.

On je preneo da su politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije zatražili saglasnost da se povuku iz svih kosovskih institucija.

– Zahtevali su od države Srbije i od mene kao predsednika da razgovaram sa vladom i traže povlačenje iz svih kosovskih insititucija, a to znači napuštanje parlamenta i svih lokalnih samouprava, napuštanje regionalne policije sever i napuštanje tužilaštava i kompletnog pravosudnog kosovskog sistema – rekao je Vučić.

– Zamolio sam predstavnike Srba da im danas ne odgovorim i da sačekaju na odgovor države Srbije još 45 dana najviše, jer želim da do susreta sa predsednikom Kine razgovaram, telefonom ili uživo, sa svim najvažnijim evropskim i svetskim liderima – dodao je on.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here