Tanjug
Aleksandar Vučić

Na pitanje novinarke Nove Naše reči da li će situacija sa Ukrajinom uticati na status Kosova jer već postoje inicijative za prijem u Savet Evrope iz Nemače i NATO od strane predsednika Turske Erdogana, Vućić je rekao da “ako se Priština bude ponašala neodgovorno, dobiće odgovarajući odgovor.

Vučić je upozorio da će se, ako se Kosovo bude primano u međunarodne organizacije, kao što to neki žele, suočiti sa snažnim i efikasnim odgovorom Srbije, koji će ih iznenaditi.

Vučić je, na pitanje o inicijativama za prijem Kosova u međunarodne organizacije, rekao da postoji više uglova za sagledavanje ove sitacije, a jedan je da mnogi vide u globalnom rešenju mogućnost da reše pitanje Kosova.

Ukazao je da se iz teksta u “Gardijanu”, koji je uvod u različite ideje, moglo videti šta nekim političarima može pasti napamet.

Rekao je da vidi da mnogi žele ubrzani prijem Kosova u međunarodne organizacije.

– Moja poruka, bez da ulazim u sve detalje, a mi analiziramo sve temeljno, da će se, ako krenu sa tim, iznenaditi snažnim i efikasnim odgovorom Srbije. Ukoliko bi se Kosovo primilo u međunarodne organizacije to bi značilo rušenje Vašingtonskog sporazuma. Tada će saznati o više zemalja koje su povukle priznanje – objasnio je Vučić.

Rekao je da ih sve moli da se ponašaju odgovorno, a ne neodgovorno.

– Ako se budu ponašali neodgovorno, mi ćemo ozbiljno i odgovorno odgovoriti – poručio je Vučić.

2 COMMENTS

  1. Pa neka ih prime
    U te organizacije , nema više pravila
    Niš će biti Bože☦️Pomozi
    Najveća ruska vojna baza na svetu
    Pa da vidimo
    Koja su pravila potrebna sa zapadom
    CARSTVO LAŽI
    JE ZAPAD
    GOSPODIN PUTIN🇷🇺
    JE DAO PRAVU DEFINICIJU
    ISTINITO

  2. Протјерај НАТО и јединице КФОР.Пошаљи војску и протјерај све који нече да поштују Устав Србије.НАТО и ЕУ су окупирали Косово.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here