PrintScreen TV Prva
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je povodom atentata na predsedničkog kandidata u SAD Donalda Trampa i pre toga na slovačkog premijera Roberta Fica da se prešlo na najagresivnija dela protiv onih koji drugačije misle i izrazio bojazan da će to da se ponavlja.

– Najveća, kako kažu, demokratija na svetu. Zamislite, vi idete da ubijete opozicionog kandidata za predsednika, čija se pobeda očekuje, svašta može da se desi – rekao je Vučić na TV Prva.

On je rekao i da je ta tema trajala tri dana.

– Nema je više. Šta to znači? To vam pokazuje da to postaje negde dozvoljeno. Ne kažem da su Amerikanci za to krivi. To je savremeno doba. Nisu uopšte Amerikanci. Svi mi. Postaje dozvoljeno, jer na društvenim mrežama se pojavila druga tema – primetio je Vučić.

On je ocenio i da postoji strah od velikih promena u savremenom svetu, od promene moći, raspodele snaga, da oni koji se tako grčevito drže za to da sačuvaju svoje snage su spremni da na ovaj ili onaj način, i kroz svoju retoriku, i na svaki drugi način utiču da do takvih promena ne dođe.

Vučić je rekao i da veruje da će protivkandidat Trampu biti Kamala Haris.

– Ja mislim da će mu biti Kamala Haris protivkandidat, a nisam siguran da sam na mestu demokrata da bih to uradio i nisam siguran da bi bolje prošla nego Bajden – ocenio je Vučić.

Na pitanje da li se on plaši za svoju bezbednost, Vučić je rekao da ga to ne interesuje i da o tome ne želi da priča, kao i da postoje oni koji su zaduženi da ga čuvaju i kojima veruje.

1 COMMENT

  1. Ne boj se bre Vucko: ti si nebitan. Samo se opusti i pravi od Srbije tudju koloniju. Nek prljaju i vade iz Srbije litijum.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here