Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne misli da je “sada trenutak” da se Srbija pridružuje BRIKS-u (Brazil, Rusija, Indija, Kina, Južna Afrika).

Vučić je rekao da je razlog tome to što se Srbija „nalazi na evropskom putu“.

– Ali BRIKS nikako ne smemo da potcenimo, tu ideju ne smemo da potcenimo – rekao je on povodom eventualnog povezivanja Srbije sa ekonomskom zajednicom Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike.

17 COMMENTS

  1. Ja sam za jer tamo su pola sveta briks je tri puta jaci od evrope i nisu protiv srbije imaju veliku ekonomiju

  2. Pametnica… Dok nam pare iz EU dolaze moramo se praviti Kao da hocemo .. Ali kad dodje odlucujuci trenutak onda BRIKS!! J** su oni Nas 100x sad smo Malo Mi na redu…

  3. Tako je. Lepo pricaj o EU sve dok nedodje trenutak da Srbija postane clan. Moramo maksimalno da izvucemo iz EU a onda im okrenuti ledja, ostati neutralni, i pristupiti Briksu.

    • Od anglosanksonca da izvučemo najviše?

      Ima, ima al kod braće Grima…slabo stojimo sa istorijom…

  4. Србија није на Европском путу јер чланство у ЕУ подразумева признање КиМ од стране Србије…Брикс одлична шанса за Србију где ће неко уважавати њене ставове за разлику од ЕУ!

  5. To je budućnost EU nas prima vec 30 godina pa nikako da granicimo sa Rusijom mozda bi nas primili

  6. Vučić će u briks nakon severne Koreje, jer kada ga EU otkači NEĆE BITI INTERESANTAN ni rusiji ni kini, tako da će mu to biti JEDINA OPCIJA .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here