Tanjug

Predsednik Aleksandrar Vučić izjavio je danas nakon sastanka sa predsednikom Mađarske Tamašem Šujokom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, da Mađarsku doživljavamo ne samo kao strateškog partnera već i kao iskrenog prijatelja.

Vučić je rekao da je veoma srećan što danas ima priliku da ugosti mađarskog predsednika u Beogradu.

– I ne samo u Beogradu, ići ćemo danas i posle zajedničkog ručka i u Čurug i u Žabalj. Odnosi između Srbije i Mađarske su na najvišem nivou tokom naše teške istorije. Zahvalan sam mađarskim čelnicima, predsedniku Aderu, Viktoru Orbanu pre svega i prethodnoj predsednici Katalin Novak, i poštovanom predsedniku Tamašu Šujaku na uvek iskrenom zalaganju za dobre, otvorene i prijateljske odnose sa Srbijom – naveo je Vučić u obraćanju u Palati Srbija.

Naglasio je da mađarski narod i Mađarska kao država uživaju veliku popularnost u Srbiji.

– Rekao bih da mađarski narod doživljavamo kao iskreno prijatelja. I sve ovo što ćemo danas zajednički da radimo, verujem da će biti još jedan beočug u lancu našeg još čvršćeg i jačeg prijateljstva. Mi imamo i brojne zajedničke interese. Uz zahvalnost za podršku na našem evropskom putu, želeo bih da kažem da je ekonomija ono što na najbolji mogući način potvrđuje naše političke veze – naglasio je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here