EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da su se pritisci na Srbe i Srbiju pojačali otkada je podnet zahtev za povratak srpske vojske na Kosovo i Metohiju i da odgovor nije stigao iz Kfora, kako je trebalo, već od političara i to najviše iz Nemačke.

– Pitam se da li su oni komandant Kfora ili su postali članica Saveta bezbdenosti, nisam ni razumeo kakve to ima veze sa Nemačkom. Očigledno da to Nemačka smatra svojim prostorom i želi dominaciju na Balkanu – rekao je Vučić.
Komentarišući izjavu nemačkog ambasadora u Prištini Jerna Rodea koji je danas izjavio da barikade treba ukloniti pre Božića, nazivajući apsurdnim zahtev Beograda za povratak srpskih snaga u pokrajinu, Vučić je rekao da to predstavlja pretnju srpskom narodu.
 – Postavlja se pitanje svakom Rodeu. Zar nije bilo lakše zamoliti ih da naprave ZSO, a ne da to rade nemačke nevladine organizacije. Zar nije bilo lakše da posle 11 dana kažete gde je gospodin Pantić – rekao je Vučić podsećajući na niz slučajeva uhapšenih Srba kojima se krše ljudska prava.
– Da li je to taj fantastični pravni poredak, zar nije bilo lakše da samo deo toga uradite i pokažete dobru volju srpskom narodu – upitao je Vučić.
On je rekao da Srbija u trenutnoj situaciji može samo da pokazuje odlučnost, jedinstvo i zajedništvo.
– Znali smo da neko snažno podupire Kurtija u ludačkim namerama. Naše je da budemo uz svoj narod – rekao je Vučić dodajući da je sasvim sigurno jasno da Kurti nije sam i da „smo u odnosu na sve njih slabi“.
Na pitanje šta će dalje preduzeti, Vučić je odgovorio da vodi dijaloge na svakodnevnom nivou i da je razgovarao sa šefom NATO-a za jugoistočnu Evropu.
– Ne znam šta drugo da radimo nego da razgovaramo. Kada napadnu, kao vrhovni komandant donosiću odluke u skladu sa interesima našeg naroda – zaključio je Vučić.

6 COMMENTS

  1. Ha samo izgovori jeste tesko ali im posalji Vojsku na samu granicu do zuba naoruzani Pa ces onda videti efekt onda ce svi shvatiti da nije igra.

  2. Ma ko če da vas napada. Zašta uplašiš narod bez veze.
    Pa neče vojska kosova da napadne svoj narod. Svi koji žive na kosovu su jednaki.
    Srbi imaju ista prava kao i svi ostali, ali vlada srbije njih upotrebljava za političke interese.
    Nemojte slušati vučiča nego radite i živite ko ljudi i poštujte zakon i ustav u toj zemlji gde živite.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here