EPA
Donald Tramp i Džo Bajden

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da će izbori u Sjedinjenim Američkim Državama biti jedna “teška utakmica” od koje, kako je rekao, moguće da zavisi budućnost sveta.

– Mislim da će biti veoma tesna utakmica, veoma teška utakmica od koje moguće zavisi i budućnost sveta – ocenio je predsednik na TV Prva.

Na pitanje kako će se ishod izbora u SAD odraziti na Srbiju, odnosno da prokomentariše izjavu profesora na vašingtonskom univerzitetu Džons Hopkins Danijela Servera da će Tramp (Donald) podržati srpski svet Vučić je rekao da Tramp neće podržati “nikakav srpski svet niti je to neko tražio od njega”.

– Ali bi možda Tramp podržao politiku nešto drugačiju od Serverove, a to je da ne bude antisrpska. Sa velikom pažnjom sam gledao analize, Tramp je bio svakako mnogo ubedljiviji, ali to nije kraj izbora ni blizu – rekao je predsednik.

Ocenio je da se aktuelni predsednik SAD Džozef Bajden “neće lako povući” zato što je to, kako je rekao, neistraženo područje za demokrate.

– Postoji snažan lobi finansijera koji ne žele da finansiraju Bajdenovu kampanju, ali nemojte da potcenjujete ni Bajdena, ni Obamu ni sve one koji žele, ne toliko pobedu demokrata koliko poraz Trampa. I oni će se ujediniti i ponovo podići – ocenio je Vučić.

Predsednik Srbije rekao je da je Bajden posle debate u kampanji (sa Trampom), izgledao mnogo drugačije i energičnije.

– Sa Bajdenom i Trampom sam razgovarao više puta, Bajden nije čovek za potcenjivanje –  rekao je predsednik.

Na pitanje da prokomentariše verovatni izbor Kaje Kalas za šeficu diplomatije EU, Vučić je rekao da ne misli da je to loša vest za Srbiju, a najmanje za njega.

– Sa njom sam se više puta rukovao, nismo ozbiljnije razgovarali. Uveren sam da ćemo imati pristojan odnos, imam iskrene prijatelje koji su njeni veliki prijatelji i ja ću sa gospođom Kalas napraviti sasvim korektan odnos. To nema veze sa mojim ličnim odnosom, ni njenim. Ona neće promeniti svoje stavove, kao što ih neću promeniti ni ja – rekao je Vučić.

On je objasnio da govori o izboru Kalas u svetlu odnosa EU prema Rusiji, odnosno o tome kakvu poruku jedinstva u svom izrazito intenzivnom i snažnom antiruskom odnosu Evropa želi da pošalje.

4 COMMENTS

  1. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
    ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA, SRBIJA I UKRAJINA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ.. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  2. Србија јесте у Европи,али нас она НЕЋЕ,често нас понижава,уцењује и сматра геноцидним,дивљачки народом.Ми њима не враћамо истом мером.тНема љубави без узајамности.

  3. Srbi su jedni od najboljih naroda u evropi,stvar je u tome
    što smo kao malo prkosni i dvrdoglavi.
    I ako je evropa još tvrdoglavija,ali ipak ne priznaje to sama
    sebi. Ako joj se to spomene onda se ljute..

  4. Vucicu, samo da znas, svi Srbi u Americi glasaju za Trump. Biden je senilan I za Kosovo, uvek protiv srba. A ti igras svoju igru. 🤡

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here