Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da je poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana nova prilika za jačanje prijateljskih odnosa i saradnje dve zemlje.

Nakon što je dočekao turskog kolegu na aerodromu “Nikola Tesla”, on mu je poželeo dobrodošlicu u Srbiju:

”Dobro došli u Srbiju, dragi priajtelju Erdogane. Vaša ponovna poseta je još jedna prilika za dalje jačanje naših prijateljskih odnosa i saradnje. Verujem da ćemo tokom vašeg boravka u Beogradu zajedno raditi na unapređenju ekonomskih, kulturnih i političkih veza između naših zemalja”, napisao je Vučić na svom nalogu na mreži Instagram.

Vučić je Erdogana dočekao na aerodromu ”Nikola Tesla” i biće mu domaćin tokom zvanične posete Beogradu, koja će trajati danas i sutra.

Vučić i Erdogan sastali su se poslednji put u septembru na marginama zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku. Erdogan je Srbiju posetio poslednji put u septembru 2022. godine, a pre toga u oktobru 2019. godine, kada je obeleženo 140 godina diplomatskih odnosa dve zemlje. Predsednik Turske Srbiju je posetio i 2017. godine, kada je sa predsednikom Vučićem posetio i Novi Pazar. Vučić je u poseti Turskoj boravio 2018, 2021 i 2022. godine.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here