Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas na poslovnom forumu Srbija-Turska, kome prisustvuje i predsednik Redžep Tajip Erdogan, da su turski privrednici dobrodošli u Srbiji i da se osećaju kao u svojoj kući i istakao da je dolazak investitora iz Turske veoma značajan za našu zemlju.

– Poštovani predsedniče, uvaženi članovi delegacija Turske i Srbije, dozvolite mi da izrazim ogromno zadovoljstvo što se danas nalazimo ovde u Beogradu na ovom impozantnom privrednom skupu koji jasno označava nastavak jedne uspešne i veoma intenzivne ekonomske saradnje koja se odvijala između naše dve zemlje u proteklom periodu – rekao je Vučić.

Istakao je da Srbija i Turska imaju trend rasta u trgovinskoj razmeni, kao i u razmeni usluga, ali i kada je reč o značajnim ulaganjima turskih kompanija u srpsku privredu.

– Želim da zahvalim predsedniku Erdoganu na svim lepim rečima, rečima poštovanja koje uvek izgovara o našoj zemlji, jer kada on to kaže i kada se njegov glas čuje u Turskoj, onda to i poslovni ljudi te velike i lepe zemlje dobro razumeju. Da, dobrodošli ste u Srbiju i osećajte se ovde kao kod svoje kuće. I nije u pitanju samo sigurnost i bezbednost, nije u pitanju samo podrška političkih faktora vašem biznisu i vašim investicijama, već rekao bih i poštovanje i zahvalnost – naglasio je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here